Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic

Ultima actualizare: 30-10-2012 08:59
Relu Fenechiu

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, nu i se poate reprosa nimic legat de privatizarea Oltchim, iar Dan Diaconescu ar putea raspunde penal daca abuzeaza de prevederile legale.

Fenechiu a precizat ca ministrul Economiei a prezentat luni in sedinta Biroului Politic Central al PNL o informare legata de procesul de privatizare al Oltchim, dar acestuia nu i se poate reprosa nimic.

"Nu cred ca putem vorbi de reprosuri la adresa ministrului, eventualele reprosuri pe care eu le-am facut sunt la adresa unui personaj care dupa parerea mea nu a venit cu o intentie serioasa la Oltchim (...) Suntem in Uniunea Europeana , orice ofertat are aceleași drepturi in condițiile in care indeplinește condițiile dintr-un caiet de sarcini, nu putem sa le impunem anumitor persoane sau companii sa nu participle la licitații. Sunt regulile UE și trebuie sa le respectam. Cei care abuzeaza de aceste reguli, vor raspunde penal", a declarat Fenechiu, referindu-se la Dan Diaconescu.

Premierul Ponta a declarat, luni, la PSD, ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la iesirea din Ministerul Economiei, unde s-a intalnit cu reprezentantii OPSPI in vederea incheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO