Reactii dure dupa privatizarea Oltchim. Ponta: "Cine se joaca se va arde foarte tare". Ce spune Bodu

Victor Ponta

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca procesul de privatizare a Oltchim este unul execrabil, el apreciind ca Dan Diaconescu face un joc electoral si ca Guvernul trebuie sa-si asume acest "dezastru".

 "Dan Diaconescu nu are niciun investitor in spate. Nu exista niciun investitor care sa dea 42 de milioane de Euro unui jurnalist sau nu stiu cum sa-l numesc. Orice investitor serios sau neserios, poate fi si Mafia sau cel mai serios investitor, cand vorbesti de 42 de milioane de Euro, deci o suma considerabila, isi angreneaza aceasta investitie printr-un consultant, printr-un avocat mare", a spus Bodu.

El a precizat ca Dan Diaconescu face un joc electoral din care vrea sa castige puncte conditionand, ulterior, plata pretului de "aberatii" care nu vor putea fi duse la indeplinire, in situatia in care ofertele trebuie sa fie neconditionate.

"Dan Diaconescu va conditiona ulterior, deci dupa deschiderea plicurilor, oferta lui de indeplinirea de catre stat a tot felul de obligatii aberante. Asta este Dan Diaconescu. Va pierde garantia de participare dupa care va incepe circul in instanta ca Guvernul Ponta ii ia banii sau ca statul roman ii face si ii drege", a spus Bodu.

El a aratat ca ar fi trebuit puse conditii de eligibilitate pentru participarea la procesul de privatizare.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Ganditi-va, in 2007, cand am privatizat BCR, ce-ar fi fost daca nu am fi spus ca ofertantii sa fie banci serioase si nu am fi scris acolo ce inseamna sa fie banci si ce conditii trebuie sa indeplineaca si venea unul care nu avea ce face si spunea «Hai sa ma joc si eu»?", a aratat Bodu.

El acuzat Guvernul de modul "execrabil" in care a decurs procesul de privatizare, apreciind ca Executivul, in integralitatea sa, trebuie sa-si asume acest "dezastru".
"Procesul de privatizare a fost condus intr-un mod execrabil si asta ar trebui sa se sparga in capul intregului Guvern.

Guvernul Ponta, in integralitatea lui, sa-si asume dezastrul acestui proces de privatizare al Oltchim. Pacat de angajati, care asteptau altceva", a mai spus Bodu.

Ponta, despre privatizarea Oltchim:Daca cineva crede ca se joaca cu asa ceva, se va arde foarte tare

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Brasov, referitor la cei care au depus oferte pentru actiunile Oltchim Ramnicu Valcea, ca daca cineva crede ca "se joaca cu asa ceva, se va arde foarte tare", sustinand ca este vorba de mii de oameni si "de un complex industrial pentru trei judete".

Intrebat cine a castigat licitatia la Oltchim, el a raspuns: "Nu este in acest moment un anunt oficial, pot sa va spun un singur lucru: oricine castiga are intre cinci si zece zile termen sa depuna pretul de 203 milioane de lei dupa care sa inceapa discutiile privind datoriile la AVAS, Electrica, etc."

El a mai spus ca spera ca cel care va castiga licitatia privind privatizarea Oltchim sa stie ca nu este vorba "despre o joaca", ci despre mii de oameni si "de un complex industrial pentru trei judete".

"Eu adresez o singura speranta in numele a mii de oameni: ca nimeni nu-si bate joc de ei, de cei care au fost la licitatie si ca nimeni nu ne inseala pe toti pentru ca daca ne-a inselat cineva ca a zis ca are 203 milioane de lei de platit si dupa aceea inca cateva sute de milioane pentru investitii va raspunde in fata legii. Sper ca cel care va fi declarat azi castigator stie ca nu este vorba de o joaca, e vorba de mii de oameni si de un complex industrial pentru trei judete. Daca cineva crede ca se joaca cu asa ceva, se va arde foarte tare", a declarat Ponta.

El a mai spus ca nu porneste cu ideea ca a fost o inselaciune, ci pe ideea ca cine a fost acolo a inteles ca nu este vorba "de o joaca".

Boureanu: Il felicit pe Dan Diaconescu ca si-a realizat visul

Si vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri, ca il felicita pe Dan Diaconescu pentru ca "si-a realizat visul" prin castigarea licitatiei la Oltchim si spera ca acesta are un partener serios, "cu care sa reuseasca sa gestioneze acest colos economic important".

"Il felicit pe Dan Diaconescu ca si-a realizat visul. Cred ca are o mare responsabilitate in momentul de fata vizavi de toti salariatii care lucreaza la Oltchim sau depind de functionarea Oltchimului. Sper ca are un partener serios, cu care sa reuseasca sa gestioneze acest colos economic important pentru Romania. Si, in acelasi timp, cred ca se afla intr-o situatie cel putin ciudata, avand in vedere ca el a contestat, pe buna dreptate, schimbarea strategiei de privatizare in timpul jocului facuta de Guvernul Ponta. Mult succes", a precizat Cristian Boureanu.

Fenechiu, despre castigarea licitatiei Oltchim de catre Dan Diaconescu: O gluma de prost gust

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, dupa anuntul privind castigarea licitatiei pentru pachetul majoritar la Oltchim de catre Dan Diaconescu, ca, din punctul sau de vedere, este vorba despre "o gluma de prost gust" si a adaugat: "Saraca tara!".

"Saraca tara! Haideti sa vedem ca banii acestia (cu care a licitat Dan Diaconescu, n.r.) sunt undeva. Eu ma intreb cand incetam sa mai glumim cu tara asta? Cand incercam sa ne luam in serios. Chiar nu se poate face treaba asta?", a comentat Fenechiu despre privatizarea Oltchim.

Vicepresedintele PNL a aratat ca daca se inseala in privinta "deznodamantului" acestei oferte depuse de Dan Diaconescu, isi va cere public scuze, intrebandu-se totusi, in cazul in care are dreptate, cine va raspunde pentru acest esec.

"Sa dea Dumnezeu sa ma insel! Daca ma insel in ceea ce priveste aceasta oferta, o sa imi cer scuze public, dar eu sunt convins ca este o gluma de prost gust. Intrebarea mea, daca nu e asa, cineva isi va asuma, oare? Sau pur si simplu se va victimiza si atat?", a aratat Relu Fenechiu.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Prognoza lui Olaf Scholz asupra duratei războiului din Ucraina. A apărat sprijinul Germaniei pentru Ucraina
Prognoza lui Olaf Scholz asupra duratei războiului din Ucraina. A apărat sprijinul Germaniei pentru Ucraina

Războiul din Ucraina ar putea să mai dureze cinci ani, crede cancelarul german Olaf Scholz.

Al doilea asasinat în trei zile. Un primar din Ecuador a fost omorât cu focuri de armă de doi indivizi
Al doilea asasinat în trei zile. Un primar din Ecuador a fost omorât cu focuri de armă de doi indivizi

Primarul unei oraş minier din sudul Ecuadorului a fost asasinat vineri, a anunţat poliţia, a doua crimă de acest gen în trei zile în această ţară grav afectată traficul de droguri şi de violenţele provocate de bandele criminale.

 

Jens Stoltenberg, apel pentru pace în Orientul Mijlociu: „Nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”
Jens Stoltenberg, apel pentru pace în Orientul Mijlociu: „Nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”

Jens Stoltenberg face apel la toate părțile implicate în conflictele din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere", pentru că „nimeni nu are de câştigat de pe urma unui alt război”.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.