Circul privatizarii unui COLOS. Cine sunt adevaratele victime ale scandalului Oltchim

×
Codul embed a fost copiat

Citeste in interiorul articolului TOATE ANCHETELE realizate de STIRILE PROTV / GANDUL / ZIARUL FINANCIAR despre privatizarea COMBINATULUI OLTCHIM!

La Oltchim, dincolo de spectacolul mediatic si un dosar complicat de privatizare, stau dramele celor care lucreaza la combinat. Viata lor curge intre speranta si deznadejde, pentru ca nu si-au mai primit salariile si nu mai stiu cum s-o scoata la capat cu facturile. Cel mai greu le este familiilor in care ambii soti sunt angajati la Oltchim.

Bancile ii someaza sa-si plateasca datoriile, au restante la intretinere, iar copiii le cer mancare si caiete ca sa mearga la scoala. Urmariti povestea unor oameni disperati, al caror viitor se scrie in aceste zile.

In familia Paunescu sunt patru guri de hranit: ambii soti lucreaza la Oltchim din 1989, iar cei doi baieti ai lor, de 13 si 15 ani, vad cum parintii sunt inglodati in datorii de la o zi la alta. De luni de zile, de cand nu si-au mai luat salariile, au fost nevoiti sa accepte ajutorul rudelor. Cel mai mult ii ajuta bunicul de 96 de ani, din pensia sa de veteran de razboi.

Daca n-ar fi fost rudele, n-ar fi avut nici macar bani de paine.

Citește și
Dan Diaconescu
Ponta: Dan Diaconescu va gasi acum pretexte; NU a avut niciodata si nu are banii pentru Oltchim
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

"Trei luni de zile, va dati seama, sa nu iei niciun ban ?! Copiii sunt copii, trebuie sa le dai, ei nu stiu ca tu nu iei bani. Le trebuie haine, le trebuie mancare. Banca nu sta dupa noi", declara Manuel Paunescu.

Intr-un oras in care combinatul tine in viata 75% din forta de munca, oamenii se uita cu disperare la cei care ar trebuie sa salveze Oltchimul. Zambesc amar la spectacolul mediatic legat de aceasta privatizare.

Si sotii Dan lucreaza la combinat, dar stau la curte si mai au cate ceva prin ograda, ca sa puna pe masa. Altfel, spun ca ar fi fost muritori de foame.

Drama acestor oameni este si mai mare pentru ca, in judetul Valcea, doar Oltchimul mai facea ca rotitele economiei din zona sa se invarta. Acum, toti compara situatia cu cea din Valea Jiului, iar multi se tem ca totul sa nu fie, din nou, o cacealma.

La iesirea din schimb, sute de persoane stau in fata bancomatelor cu speranta ca, din cand in cand, vor mai primi niste bani.

Astazi, Guvernul a dat, totusi, asigurari ca angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile. Premirul Victor Ponta a declarat ca executivul va veni cu un plan pentru urmatoarele sase luni, astfel incat combinatul sa fie salvat.

La Oltchim lucreaza aproximativ 3300 de salariati, iar alti 7000 sunt angajati la firmele care folosesc produsele combinatului. Nu mai punem la socoteala faptul ca, fara banii Oltchimului si consumul din oras are de suferit.

DOSARUL OLTCHIM:

STIRILEPROTV.RO:

--> RISCUL pe care il presupune o eventuala inchidere a Oltchim.Cati bani aduce din EXPORTURI combinatul
--> Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic
--> "Domnul Bula" si "Mitomanul national" - cum arata scena politica romaneasca in "afacerea" Oltchim
--> Ponta, la Slatina: Mi-as fi dorit ca si la Oltchim sa fi avut un mare investitor din Rusia
--> Cu ce ramane STATUL dupa vanzarea Oltchim. Cifrele din spatele unei privatizari cu paine si circ
--> CT Popescu: In ce-i priveste pe muncitorii de la Oltchim si combinatul, Dumnezeu cu mila
--> Cristian Hostiuc, ZF: "Dan Diaconescu a transformat privatizarea Oltchim in telenovela Elodia"
--> Reactii dure dupa privatizarea Oltchim. Ponta: "Cine se joaca se va arde foarte tare". Ce spune Bodu
--> ZF:Ce profituri au facut firmele "capusa“ ale Oltchim cand combinatul era "ingenuncheat“ de pierderi

GANDUL.INFO:

--> DOSARUL OLTCHIM. Ce oferta a facut Dan Diaconescu si care este PLANUL B al Guvernului
--> Un oras întreg priveste cu îngrijorare cum Dan Diaconescu joaca POKER cu statul român: ce carti are în realitate investitorul strategic DD
--> Se vindeca alienatii mintal votanti Dan Diaconescu?

--> DOSARUL OLTCHIM. Cine este ADEVaRATUL INVESTITOR din spatele lui Dan Diaconescu?
--> DOSARUL OLTCHIM. Expertii avertizeaza: "Încetarea activitatii ar duce la DEZECHILIBRE SERIOASE pe piata interna si externa"
--> DOSARUL OLTCHIM. Ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu daca nu achita cele 45 de milioane de euro pentru actiunile combinatului

ZIARUL FINANCIAR:

--> În loc de solutii pentru cel mai mare combinat chimic cu 3.300 de angajati, privatizarea Oltchim a adus teatru absurd si circ politic
--> Oltchim si un oras întreg prinse între amatorism, management dezastruos al unui stat si un poker politic care îl propulseaza pe Dan Diaconescu. Lipsesc însa banii si viitorul unui combinat
--> Cine este consultantul? Premierul Ponta a declarat ca procedurile de privatizare a Oltchim au fost stabilite de consultant
--> Cine câstiga din închiderea Oltchim
--> Materia prima de care are nevoie Oltchim si ce produce
--> Privatizarea Oltchim: de la salvarea unui oras la circ politic

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic
Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, nu i se poate reprosa nimic legat de privatizarea Oltchim, iar Dan Diaconescu ar putea raspunde penal daca abuzeaza de prevederile legale.

Ponta: Dan Diaconescu va gasi acum pretexte; NU a avut niciodata si nu are banii pentru Oltchim
Ponta: Dan Diaconescu va gasi acum pretexte; NU a avut niciodata si nu are banii pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Dan Diaconescu va gasi, in acest moment, pretexte, el aratand ca acesta nu a avut niciodata si nu are banii pentru a cumpara Oltchim.

Telenovela Oltchim. Contractul cu Dan Diaconescu NU a fost inca semnat
Telenovela Oltchim. Contractul cu Dan Diaconescu NU a fost inca semnat

PROTV NEWS a transmis LIVE de la Ministerul Economiei evenimentele legate de contractul de privatizare al combinatului Oltchim.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.