USL face scandal. Ponta acuza PDL de santaj, mita electorala si alte ilegalitati

Ultima actualizare: 01-10-2012 00:46
Victor Ponta

Alegerile parlamentare partiale pentru Camera Deputatilor din Neamt si Maramures nu au fost lipsite de incidente. Liderul PSD, Victor Ponta sustine ca ca PDL a apelat la o campanie bazata pe mita electorala, santaj si fapte ilegale.

"Intreaga tara a putut vedea (...) faptul ca cei de la putere au condus aceasta campanie prin mita electorala, santaj, fapte ilegale, cum a fost la Neamt. Mai util decat orice a fost util pentru a se intipari chipul odios al lui Gheorghe Stefan, personaj sinistru care reflecta tot ceea ce inseamna puterea actuala: aroganta, dispret fata de lege, tupeu si impresia ca poate comite orice, pentru ca nu i se poate intampla nimic", a declarat presedintele PSD, citat de Mediafax.

Ponta a acuzat si "linsajul mediatic" la care au fost supusi cei doi candidati USL, Florin Tataru si Liviu Harbuz, in unele ziare, el apreciind ca s-a derulat "o mizerie fara precedent, tipica fascismului si legionarilor”.

Presedintele PSD a mai afirmat ca, potrivit estimarilor facute de PSD la iesirea de la urne, la ora 21, candidatul USL, Florin Tataru, era creditat cu 32%, candidatul PDL, Mariana Pop, era creditat cu 24%. Aceleasi estimari mai aratau ca 28% dintre votanti au refuzat sa raspunda la chestionar, iar alti 11% au declarat ca au votat cu candidatul PER, Mircea Dolha.

Ponta a precizat ca PSD si PNL nu au putut face nicio cercetare in colegiul din Neamt.

"Orice cercetare era practic imposibila. Pe sondajele preliminare, prezenta la vot ar fi trebuit sa fie de maximum 35%. Or, la ora 20 votasera deja peste 60%. Daca oamenii sunt adusi cu autobuzele de Gheorgeh Stefan si au primit si astazi pungi cu chipul candidatului PDL si au fost cu telegondola portocalie in Piatra Neamt, orice cercetare risca sa dea gres", a sustinut duminica seara Victor Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO