Unda verde la migratia politica. Cum au ajuns organizatii intregi ale PNL si PDL sa treaca la PSD

Ultima actualizare: 22-09-2014 07:01

In cele doua saptamani de cand Guvernul a dat unda verde migratiei politice, organizatii intregi ale PNL si PDL au trecut cu arme si bagaje la PSD.

Consilieri locali si judeteni, un presedinte de consiliu judetean, dar si doi primari de municipii, resedinta de judet, au dat liberalismul pentru barca puterii.

In total, opozitia a pierdut peste 60 de alesi, iar surse politice sustin ca numarul traseistilor va creste in perioada urmatoare.

Cristinel Bigiu, presedintele CJ Buzau: "Incepand de astazi sunt membru al PSD. Nu a fost o decizie usoara, dar am facut ceea ce trebuia pentru judetul Buzau".

Cristinel Bigiu, liberal cu acte pana ieri, este primul presedinte de Consiliu Judetean din tara care profita de legalizarea migratiei politice si a trecut la PSD.

Considerat un apropiat al fostului lider PNL Crin Antonescu, Cristinel Bigiu a fost pana de curand membru al conducerii liberale si presedinte al filialei de la Buzau. Pierderea pentru opozitie este cu atat mai mare cu cat Bigiu nu a plecat "cu mana goala" la PSD.

Cristinel Bagiu, presedintele CJ Buzau: "M-am alaturat echipei PSD impreuna cu 18 primari PNL, 6 PDL si impreuna cu o parte din consilieri".

Unul dintre cei care au schimbat carnetul de partid este si Valeriu Visoiu, primar la Sahateni. Dupa opt ani la PDL, in 2012 a candidat sub sigla PNL, iar acum a trecut la PSD.

Trecut pe la toate partidele aflate la Guvernare in ultimii 10 ani, domnul primar asteapta acum banii de la Guvern.

De pe 2 septembrie, de cand Guvernul a dat liber printr-o ordonanta migratiei alesilor, si pana astazi liberalii au pierdut si doi primari de municipii resedinta de judet.

Marius Stan, edilul de la Galati, si primarul Calarasiului, Daniel Dragulin, au trecut la UNPR. La nivel national, PNL a fost parasit pana acum de un presedinte de Consiliu Judetean, de 23 de primari si de 13 consilieri locali. Iar PDL a ramas fara 16 primari si 9 consilieri. Cei mai multi au ales PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO