Unda verde de la Comisia Juridica pentru arestarea lui Dan Pasat din PD-L

Ultima actualizare: 07-05-2012 10:18

Parlamentarii au analizat miercuri cererea DNA de arestare preventiva a deputatului Dan Pasat. Dupa un vot controversat in care 10 alesi ai puterii au votat pentru, 8 impotriva, iar 4 s-au abtinut, parlamentarii au considerat avizul favorabil.

Reprezentantii opozitiei, in schimb, au facut scandal si au contestat decizia, calificand-o "fara precedent".

Din vara trecuta, democrat-liberalul Dan Pasat este acuzat de procurorii de santajarea unor primari din judetul Giurgiu. Cu sacosa plina de dosare, in care era prezentat punctul sau de vedere la acuzatiile DNA-ului, democrat-liberalul Dan Pasat a venit miercuri seara in fata comisiei juridice din Camera Deputatilor.

Cateva ore au studiat deputatii probele aduse. La final, parerile au fost impartite. Democrat-liberalii au spus ca in urma votului s-a stabilit incuviintarea cererii de arest, dar opozitia a sustinut ca nu a fost intrunit numarul necesar de voturi.

Avizul juristilor din comisie este consultativ. Asa ca decizia finala in privinta arestarii lui Dan Pasat va fi luata de plenul camerei, cel mai probabil saptamana viitoare. Recent, presedintele Basescu le-a solicitat parlamentarilor PDL sa aprobe trimiterea in justitie a dosarelor de la Parlament, facand referire si la deputatul PDL Dan Pasat.

Presedintele le-a solicitat parlamenarilor PDL sa aprobe trimiterea in justitie a dosarelor de la Parlament, facand referire la deputatul PDL Dan Pasat, seful statului criticandu-i, de asemenea, pe liderii partidului pentru ca nu fac declaratii publice in sprijinul formatiunii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO