Unde sunt "stelele" PDL? Basescu isi vrea vedetele inapoi, in bataia pustii

×
Codul embed a fost copiat

Intalnirea de aseara dintre Traian Basescu si parlamentarii PDL nu a fost una prea placuta pentru membrii partidului, care s-au vazut "trasi de urechi". Presedintele a cerut ca "stelele" partidului sa iasa in fata si sa incaseze "gloantele" opozitiei.

Imaginea de partid care isi apara membrii banuiti de coruptie, lipsa de reactie in fata atacurilor tot mai furibunde ale opozitiei si pericolul unei suspendari a sefului statului - au fost principalele teme de discutie intre presedintele Traian Basescu si parlamentarii PDL.

De fapt, conform unor surse participante la aceasta sedinta, a fost mai mult o intalnire de trasare a "directiilor" pe care membrii PDL trebuie sa le urmeze, daca vor sa castige in perioada urmatoare pe cele doua planuri extrem de importante: electoral si parlamentar/politic.

La capitolul "capital politic", Traian Basescu a fost aspru.

Opozitia a reusit in ultima perioada sa capteze atentia opiniei publice prin diferite actiuni, situatie care, insa, nu a fost combatuta corespunzator de Partidul Democrat Liberal.

Citește și
Traian Basescu
Basescu:Trebuie respectata decizia ICCJ, la recalcularea pensiilor militare
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Unde sunt stelele partidului, care stau ascunse in transee sa nu incaseze niciun glont?" a intrebat, retoric, Traian Basescu, conform unor surse participante la aceasta sedinta.

Astfel, fostul presedinte al partidului i-a criticat pe "greii" PDL pentru faptul ca nu apara, public, formatiunea din care fac parte.

Basescu nu a dat nume, insa este evident ca unele persoane la care ar fi putut face referire sunt cei care au fost nominalizati in mass-media ca facand parte din "gruparea" BVB - adica Berceanu, Videanu si Blaga.

De altfel, chiar si fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, s-a referit in toamna anului trecut la aceasta "asa-zisa grupare malefica, BVB".

"Acea obsesie «BVB», care nu este Bursa de Valori Bucuresti, nu lasa loc la alte aprecieri. V-as recomanda sa judecati oamenii dupa fapte, nu dupa vorbe. (...) Din punctul meu de vedere nu a existat niciodata o grupare malefica, dar puteti face orice combinatii doriti, vocabularul limbii romane are destule litere." - a spus in septembrie 2010 Adriean Videanu, citat de Mediafax.

A urmat o etapa "delicata" in istoria partidului: toti cei care erau considerati "greii" PDL au facut un pas inapoi, retragandu-se nu numai din Guvern, ci si din aparitiile publice.

Dintre toate "stelele", singurul personaj care a ramas activ pe plan politic si mediatic este Elena Udrea, care nu s-a remarcat, totusi, prin declaratii prea razboinice la adresa rivalilor din PSD si PNL.

Si totusi, cine sunt "stelele" PDL la care a facut referire presedintele Traian Basescu? Se pare ca nimeni din PDL nu stie raspunsul. Iata ce au declarat unii membrii de vaza ai partidului, citati de Mediafax.

-► Adriean Videanu: "Ce sa comentez? Eu sunt pe televiziuni de trei luni, nu stiu daca sunt vizat sau nu"
-► Ioan Oltean: "Nu stiu la ce s-a referit"
-► Cezar Preda: "De cand am intrat in politica eu am dorit sa fiu un greu sau o stea. Nu stiu daca am ajuns o stea, dar stiu ca mi-am facut datoria pentru acest partid. Eu nu ma simt vizat decat atunci cand mi se pronunta numele"
-► Valeriu Tabara: "Eu nu am functii in partid, nu stiu la cine s-a referit, dar eu ies in media cu declaratii..."

Presedintele Traian Basescu nu vrea doar ca "vedetele" PDL sa iasa in fata si sa combata opozitia, ci doreste si o curatare a imaginii, putin patata de spectrul coruptiei.

Cazul Ridzi este binecunoscut, iar seful statului a facut de cateva ori referire, in public, la aceasta greseala, de blocare a dosarului in Parlament.

"Pana acum, PSD-ul era perceput ca fiind partidul cel mai corupt. Acum, ati inceput si voi, de cand ati ajuns la putere" - ar fi spus Traian Basescu la intalnirea de luni seara.

El a dat chiar si un exemplu, cel al deputatului PDL Dan Pasat, al carui dosar penal sta in Parlament de cateva luni.

Parlamentarul este cercetat pentru santaj si coruptie, iar aceasta solicitare vine dupa ce deputatii au respins cererea de incepere a urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi.

Basescu a fost ferm in aceasta privinta. A cerut ca PDL sa nu cada in greseala PSD de a critica activitatea magistratilor, aratand ca in procesul justitiei nu se mai poate interveni.

Asa ca presedintele i-a solicitat lui Pasat, care se afla la aceasta intalnire, sa faca "un bine tarii" si sa ceara singur sa ajunga in fata justitiei.

Unul dintre parlamentarii prezenti la aceasta sedinta l-a intrebat pe Traian Basescu ce parere are de intentia opozitiei de a-l suspenda din functia de presedinte al Romaniei.

Seful statului a recunoscut ca aceasta varianta este posibila, insa a dat asigurari ca nu se teme, deoarece ar putea castiga din nou la un eventual referendum.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Basescu vs. parlamentar rus:Romania n-are experienta in anexarea altor tari
Basescu vs. parlamentar rus:Romania n-are experienta in anexarea altor tari

UPDATE: In timpul discursului pe care l-a avut la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, presedintele Traian Basescu a fost intrebat de un parlamentar rus despre "intentia" Romaniei de anexare a Moldovei. Raspunsul a fost scurt, dar "acid".

Basescu:Trebuie respectata decizia ICCJ, la recalcularea pensiilor militare
Basescu:Trebuie respectata decizia ICCJ, la recalcularea pensiilor militare

Nu-i decat o solutie, sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona, a declarat presedintele Traian Basescu legat de decizia Curtii privind ilegalitatea recalcularii pensiilor militare.

Basescu: 2011 va fi
Basescu: 2011 va fi "anul romanilor" in politica externa

UPDATE: Romania cere ca aderarea sa la Spatiul Schengen sa se faca in baza regulilor convenite prin tratatele UE si sa nu fie tratata discriminatoriu, asta le-a spus presedintele Traian Basescu ambasadorilor din toata lumea, in mesajul anual.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.