Un tanar de 33 de ani a devenit prefectul judetului Vaslui. Cine este Eduard Popica si ce il recomanda pentru functie

01-06-2017 12:00


Eduard-Andrei Popica, prefect Vaslui

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, sa-l numeasca pe Eduard-Andrei Popica in functia de prefect al judetului Vaslui. Cel pe care il inlocuieste Popica este Isabel Bogdan.

 

Eduard Popica, 33 de ani, este cunoscut pe plan local drept un baiat de bani gata, foarte monden, fara a detine experienta in administratie. Popica este ginerele unui "rege al asfaltului" local, cu puternice conexiuni in politica.  Pana pe 15 mai a fost consilier judetean din partea PSD, potrivit adevarul.ro.

Popica este absolvent de studii juridice, insa experienta lui in "campul muncii" este aproape inexistenta.

”Exista o decizie de incetare a exercitarii cu caracter temporar a domnului Isabel Bogdan a functiei publice de prefect de Vaslui. Domnul Popica Eduard Andrei este noul prefect al judetului Vaslui, care exercita aceasta functie cu caracter temporar prin detasare, in conditiile legii”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Eduard Popica nu a detinut nicio functie publica de conducere pana in prezent, activitatea sa profesionala fiind una limitata si direct legata de apartenenta politica.  

Si-a facut intrarea in administratia publica in 2013, cand a fost angajat consilier juridic in cadrul Consiliului Judetean Vaslui. Pana atunci, Popica a administrat o societate care detine un post de radio in municipiul Vaslui. In 2014, Popica a fost numit director al Cancelariei prefectului Andrei Puica, functie pe care a detinut-o pana in februarie 2016, cand prefectul Puica a fost schimbat din post. Dupa plecarea de la Prefectura Vaslui, Popica a revenit pe postul de consilier juridic din cadrul CJ Vaslui.

La alegerile locale, Popica a candidat pentru un post de consilier judetean, pe care l-a si obtinut gratie pozitiei eligibile pe care a fost propulsat, fiind pozitionat pe liste chiar inaintea liderului PSD, Dumitru Buzatu.

Pe 15 mai, Popica si-a anuntat demisia din CJ Vaslui, dupa ce a promovat concursul organizat de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, institutie aflata in subordinea CJ Vaslui, pentru ocuparea unui post de consilier asistent in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, in cadrul Serviciului de Monitorizare si Management de Caz pentru Copii in Asistenta Maternala si Asistenti Maternali.

Popica si-a inceput activitatea in cadrul DGASPC Vaslui la data de 15 mai, dar a demisionat pentru a prelua noua functie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO