Liderul USR Nicusor Dan ar fi anuntat ca demisioneaza din functie. "Biroul National a luat o decizie, e singura stire azi"

31-05-2017 21:55


Presedintele USR Nicusor Dan a anuntat, miercuri seara ca demisioneaza din functie, dupa ce conducerea USR a decis prin vot sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei pentru redefiniriea familiei.

UPDATE 23:10 "Biroul National al USR a luat o decizie. E singura stire pentru azi", a fost singura reactie a lui Nicusor Dan.
 

Purtatorul de cuvant al USR: Partidul a decis sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei. Nicusor Dan a declarat ca demisioneaza

Purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, a declarat pentru News.ro ca Biroul National al partidului a decis miercuri seara ca formatiunea sa voteze impotriva revizuirii Constitutiei pentru redefinirea familiei, decizia fiind luata in cadrul unei sedinte tensionate in urma careia presedintele USR, Nicusor Dan, a anuntat ca isi da demisia.

”A fost o sedinta tensionata. Pe ordinea de zi a fost subiectul pozitionarii USR fata de initiativa de modificare a articolului 48 din Constitutie. Au fost dezbateri cu argumente pertinente pe toate fetele problemei. S-a ajuns la un vot. in urma votului s-a decis ca pozitionarea partidului este impotriva acestei initiative de modificare a Constitutiei. Evident ca discutiile au fost tensionate si aprinse. S-au vehiculat diverse elemente printre care a fost si aceea a demisiei domnului Nicusor Dan. Nu s-a inregistrat o demisie in mod expres, a fost pur si simplu unul dintre elementele vehiculate in cadrul discutiei tensionate pe acest subiect si pe impactul acestei pozitionari”, a declarat Dan Barna pentru News.ro.

Intrebat ce se va intampla in continuare cu demisia lui Nicusor Dan de la sefia USR, Barna si-a exprimat speranta ca acesta sa revina asupra deciziei.

”O sa vedem in zilele urmatoare. Dupa cum am spus nu exista inca nimic formal, este doar efectul unei sedinte foarte tensionate. O sa vedem in zilele urmatoare in functie de ce se va intampla si in perioada urmatoare. Partidul merge mai departe, lucrurile sunt foarte clare. Eu sper si ca domnul Nicusor Dan sa nu urmeze declaratiile facute in cadrul acelei sedinte tensionate”, a mai spus purtatorul de cuvant al USR.

Sedinta cu scandal

Dupa vot, Nicusor Dan a parasit sedinta, spunand ca demisioneaza.

"S-a votat pentru pozitionarea USR impotriva revizuiriii Constitutiei in privinta familiei. In momentul acela, Nicusor Dan s-a ridicat si a spus ca demisioneaza", a declarat un membru al Biroului Naţional al USR, care a precizat ca un anunt oficial este asteptat joi.

Aceeasi sursa a mai relatat că toti membrii Biroului National al USR au fost foarte surprinsi si ca unii dintre ei l-au rugat insistent sa nu plece.

In ceea ce priveste votul, 11 din cele 21 de voturi exprimate fiind pentru o pozitie ferma impotriva redefinirii familiei, conform aceleiasi surse, nu a fost un vot predictibil, inregistrandu-se si 8 voturi impotriva si doua abtineri.

"S-a votat pozitionarea partidului in sensul de a fi impotriva modificarii Constitutiei. Restul ramane de vazut. A fost un vot strans, foarte strans. Urmeaza sa vedem ce se intampla. Apararent, decizia finală o s-o ia Comitetul Politic", a declarat pentru News.ro un vicepresedinte USR..

Nicusor Dan a fost criticat recent de Cristian Ghinea pentru lipsa unei pozitii clare a USR pe tema modificarii Constitutiei in sensul redefinirii familiei.

VIDEO PROTVPLUS.RO