Traian Basescu, despre ministrul Justitiei: "Un martafoi care s-a pliat pe interese ori de cate ori a fost nevoie"

traian basescu

 Fostul presedinte Traian Basescu l-a numit, miercuri, pe ministrul Justitiei un "martafoi care ori de cate ori a fost nevoie s-a pliat pe interese".

 Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la B1TV, ca discursul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, despre evaluarea procurorului general si a procurorului sef al DNA a fost "unul profesionist, cu o concluzie de sluga", el calificandu-l pe ministrul Justitiei drept un "martafoi care ori de cate ori a fost nevoie s-a pliat pe interese".

Basescu a sustinut ca, in urma deciziei ministrului Justitiei, "incepand de astazi statul roman lucreaza pe oportunitati".

”Am urmarit si eu discursul ministrului Justitiei. A fost un discurs profesionist cu o concluzie de sluga. A constatat nefunctionalitatile DNA, incalcarea grava a Constitutiei si apoi spune ca nu e oportun sa luam masuri impotriva celor care incalca Constitutia. De astazi, statul roman lucreaza pe oportunitati, ci nu pe Constitutie. E explicatia unui martafoi propusat la Curtea Constitutionala de Fenechiu, care ori de cate ori a fost nevoie s-a pliat pe interese. Pacat ca Tudorel Toader stie carte, dar ramane o sluga", a declarat fostul presedinte.

El a mai sustinut ca, de astazi, in Romania "s-a relativizat Constitutia".

Citește și
Laura Codruta Kovesi
Sefa DNA, Codruta Kovesi, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei: "Nu mi s-a cerut demisia, nu intentionez sa-mi dau demisia"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri, ca in acest moment nu este oportuna revocarea procurorului general, Augustin Lazar, si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Evaluand toti factorii de constitutionalitate, legalitate si oportunitate am apreciat ca in acest moment nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare a procurorului general si a sefei DNA", a spus Tudorel Toader.

Conferinta de presa in care ministrul Justitiei a prezentat raportul de evaluare a procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a durat aproape 45 de minute.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Kovesi si Lazar raman in functii dupa evaluarea facuta de Tudorel Toader:
Kovesi si Lazar raman in functii dupa evaluarea facuta de Tudorel Toader: "Nu e oportuna revocarea din functie"

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat concluziile evaluarii procurorului general Augustin Lazar si sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-o declaratie de presa. La final a anuntat ca acestia nu vor fi revocati din functii.

Sefa DNA, Codruta Kovesi, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei:
Sefa DNA, Codruta Kovesi, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei: "Nu mi s-a cerut demisia, nu intentionez sa-mi dau demisia"

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat luni, dupa ce a discutat cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca nu i s-a cerut demisia si nici nu intentioneaza sa si-o dea.

Traian Basescu sustine ca Laura Codruta Kovesi ar putea candidat la prezidentialele din 2019.
Traian Basescu sustine ca Laura Codruta Kovesi ar putea candidat la prezidentialele din 2019. "Are abordari de om politic"

 Basescu spune ca sefa DNA poate fi „o varianta competitiva” pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale din 2019

Kovesi, inclusa de Le Monde pe lista
Kovesi, inclusa de Le Monde pe lista "Generatiei in ascensiune a UE", alaturi de lideri importanti din Europa

 Jurnalistii Le Monde au realizat cu ocazia aniversarii a sase decenii de la semnarea Tratului de la Roma o lista a acelor europeni care fac parte din ”generatia in ascensiune” a UE.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.