Traian Basescu a participat la sarbatoarea "sambra oilor". Rugamintea surpriza de care a avut parte

12-05-2013 14:24


Fara niciun dubiu, presedintelui Traian Basescu ii plac serbarile campenesti. Dupa ce sambata a mers in Dobrogea la zilele comunei Pestera, si a baut o bere cu gospodarii, duminica a fost musafir la "Sambra Oilor".

Seful statului i-a laudat pe oamenii locului pentru ca pastreaza ca nimeni altii traditia seculara, iar drept rasplata a primit in dar un clop si vestita traista din Tara Oasului.

"- Bine v-am gasit
- Domnule presedinte, atat a mai ramas din colac... Au fost multi...
- Si putin daca e, e de ajuns la cat am muncit azi...
"

Mandre nevoie mare ca il au printre ei pe presedintele Romaniei, gazdele l-au intampinat cu paine si sare, dansuri populare si cu ceva fum de la gratarele pline de mici. Traian Basescu a venit cu lectia invatata, vorbindu-le oamenilor despre traditia si istoria localitatii Certeze.

"Am venit sa vad oamenii imbracati in straie populare, asa cum sunt ei pe Columna lui Traian. Va felicit ca pastrati istoria de la prima atestare documentara a localitati, 1300", a declarat Traian Basescu.

Drept rasplata, presedintele a primit un clop si o "straita" - traditionala traista cusuta de mana -, cu care se va intoarce la Bucuresti. Dar pentru ca tot l-au prins intre ei au avut si solicitari...

"- Domnule presedinte, va rog frumos ajutati-ne sa facem odata un drum...
- Mai oameni buni, eu mai mult decat sa vorbesc cu...
"

Multumiti pentru moment si cu o promisiune, oamenii au facut coada sa se fotografieze cu Traian Basescu.

"Sa traiti! Ne-am intalnit si la Paris...", i-a spus o doamna lui Traian Basescu.

Presedintele s-a asezat apoi la masa cu oficialii locului si a admirat ansamblurile folclorice. In 2009, presedintele a participat pentru prima oara la "Sambra oilor".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO