Tensiuni în coaliție. PSD cere PNL să vină cu ”soluții urgente pentru reducerea prețurilor la carburanți”

Ultima actualizare: 21-06-2022 18:57
Virgil Popescu
Facebook/PSD

Este atmosferă tensionată în coaliția de guvernare PSD-PNL, din cauza prețurilor la carburanți. Social-democrații au transmis printr-un comunicat de presă că îi cer ministrului Energiei Virgil Popescu (PNL) ”soluții urgente”.  

Astfel, PSD vrea stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial.

”PSD solicită ministrului Energiei soluții urgente pentru reducerea prețurilor la carburanți. Orice întârziere a unei decizii din partea Guvernului pe tema scumpirilor la carburanți afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor. Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru.

Nu mai este timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! #Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri! Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare” - se arată în comunicatul transmis de social-democrați. 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO