Tăriceanu: ALDE va vota ”cu noduri în gât, guvernul Cîțu, pentru a avea un guvern legitim”

Ultima actualizare: 12-03-2020 12:05
Călin Popescu Tăriceanu
Agerpres

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat mulțumit, joi, de decizia CCR împotriva ordonanței de urgență privind alegerile anticipate. 

Fostul premier spune că această ordonanță legifera ”frauda electorală” și, prin urmare, așteaptă ca ”Ludovic Orban și PNL să înțeleagă implicațiile acestei decizii și să-și voteze propriul guvern”.

Tăriceanu precizează că va vota, ”cu noduri în gât”, guvernul Cîțu, ”pentru a putea avea un guvern legitim” în această peroadă de criză provocată de epidemia de coronavirus.

”Așteptăm ca Ludovic Orban și PNL să înțeleagă implicațiile acestei decizii și să-și voteze propriul guvern. A vota împotriva propriului guvern este astăzi un act de complicitate la continuarea crizei. Românii au nevoie de un guvern care să guverneze de-adevăratelea și nu doar să mimeze munca. Vremurile sunt prea grele ca un guvern să mai funcționeze după sloganul “Ludovic, fă-te că lucrezi!”, care a reprezentat programul de guvernare de până acum.

Stoparea răspândirii coronavirusului este un efort comun în care rolul unui guvern legitim este esențial. Dar și mai important este rolul unui guvern atunci când vine vorba despre limitarea efectelor economice ale crizei, pentru că este inacceptabil să ieșim dintr-o criză de sănătate și să intrăm într-o criză economică.

Vom vota, cu noduri în gât, guvernul Cîțu, pentru a putea avea un guvern legitim. Le solicit celor de la PNL să voteze la vedere pentru că altminteri e clar că își trântesc propriul lor guvern și contribuie la prelungirea crizei. Și asta românii nu le-o vor ierta.” - a scris Tăriceanu pe Facebook.

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună, joi, pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat, Florin Cîţu.

Toate grupurile parlamentare au anunţat că vor fi prezente la şedinţă pentru a asigura cvorumul, spre deosebire de şedinţa precedentă, în cazul Guvernului Orban II.

Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, fiind necesar, de asemenea, ca 233 de parlamentari să se exprime în favoarea Cabinetului Cîţu. Votul este secret, cu bile.

PSD are 202 parlamentari, PNL - 113 parlamentari, USR - 40, Pro Europa - 21, UDMR - 30, minorităţile naţionale - 17, PMP - 15 deputaţi, fiind şi 27 de parlamentari neafiliaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO