Sondajul care îl dă pe Nicușor Dan câștigător la Primăria Capitalei. Reacția lui Firea

Ultima actualizare: 02-07-2020 16:43
Nicușor Dan, susținut de PNL la Primăria Capitalei - 4
Inquam Photos / Violeta Alexandru

Nicușor Dan ar fi votat de 54,5% dintre bucureștenii care au spus că vor veni la vot, iar Gabriela Firea ar fi votată de 45,6% dintre aceștia, potrivit unui sondaj realizat de Inscop în București.

Sondajul indică o diferență de 8,8 puncte procentuale între cei doi candidați, în ipoteza în care Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea – de PSD, Pro România și ALDE.


Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

56,1% dintre respondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului Inscop, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Datele din sondajul Inscop au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1.120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Data alegerilor locale a fost stabilită pe 27 septembrie. Până acum există doar doi candidați anunțați oficial: Nicușor Dan (susținut de PNL și USR) și Gabriela Firea (susținută de PSD).

 

Firea: ”Și Dragnea se lăuda cu procente uriașe înainte de europarlamentare, iar rezultatul a fost dezastruos”

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat la datele sondajului Inscop printr-un scurt comunicat de presă.

”Nu mă bat cu nimeni în sondaje. Și domnul Dragnea se lăuda cu procente uriașe în sondaje cu 3 luni înainte de europarlamentare, iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate”, a transmis Firea.

”Și la alegerile anterioare, PNL scotea pe piață sondaje false. Candidatul de atunci, Cătălin Predoiu, a arătat presei un sondaj în care se pretindea că are 28%. La vot a luat doar 11%. Așa că cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului. Am convingerea că bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace. PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni din Capitală prin majoritatea din Consiliul General. Investiții pe care eu le-am deblocat și finalizat”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea (PSD) a fost aleasă primar general al Capitalei în iunie 2016 cu 42,97% din voturile celor prezenți la urne, pe locul doi situându-se atunci Nicușor Dan, cu 30,52%.

Alegerile locale din 2020 care trebuiau să aibă loc în luna iunie au fost amânate din cauza pandemiei pentru data de 27 septembrie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO