Serban Nicolae: Gotiu, care doarme in plen si al carui sef de partid isi exhiba secretiile pe camasa, spune minciuni

Ultima actualizare: 06-04-2017 07:08
Serban Nicolae

Senatorul PSD Serban Nicolae a negat acuzatiile vicepresedintelui Senatului Mihai Gotiu (USR), potrivit carora ar fi folosit un limbaj injurios in sedinta conducerii forului.

Nicolae a afirmat ca Gotiu minte, el fiind cunoscut ca un parlamentar care "doarme in plen" si al carui sef de partid "isi exhiba secretiile pe camasa".

"Un vicepresedinte al Senatului, nu stiu daca in virtutea faptului ca doarme in plenul Parlamentului sau in virtutea faptului ca face parte dintr-un partid unde presedintele partidului isi exhiba secretiile pe camasa, si-a permis sa spuna niste minciuni la adresa mea. Atat, si nimic mai mult", a raspuns Nicolae la acuzatiile lui Gotiu.

El a afirmat ca s-ar fi asteptat ca in Parlament cei "sapte ani de acasa sa fie o conditie prezumata".

Intrebat ce legatura au Nicusor Dan si comportamentul acestuia cu intamplarile din sedinta Biroului Permanent al Senatului, Serban Nicolae a refuzat sa mai discute cu jurnalistii: "Da... la asa o intrebare...".

Senatorul PSD a mai spus, din mers, ca nu el in general nu foloseste un limbaj injurios si i-a rugat, ironic, pe jurnalisti sa nu faca galagie in plen pentru ca Gotiu sa "doarma".

Membrii USR din Biroul Permanent al Senatului au parasit, luni, sedinta, pe motiv ca senatorul PSD Serban Nicolae a folosit un "limbaj injurios" la adresa vicepresedintelui Senatului Mihai Gotiu, membru al Uniunii, iar, cand el a dorit sa protesteze, Calin Popescu Tariceanu i-a taiat microfonul.

Potrivit unor surse participante la sedinta, citate de News.ro, Nicolae, printre alte apelative, a vorbit despre Gotiu ca fiind "scarbos".

Mihai Gotiu este singurul membru USR din Biroul Permanent al Senatului, insa la sedinta au participat si liderul de grup Cristian Ghica si viceliderul Florina-Raluca Presada.

Ghica a invocat "limbajul injurios folosit in plenul Biroului" de catre Serban Nicolae ca motiv al protestului. Mihai Gotiu a explicat ca disensiunile au pornit de la afirmatii facute de el in cadrul unei conferinte de presa.

"Este vorba de afirmatiile facute de domnul serban Nicolae, care a adresat mai multe cuvinte - nu vreau sa le repet in acest moment, le veti gasi in stenograma acestei sedinte - referitoare la niste afirmatii pe care le-as fi facut saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, in care am vorbit despre modul in care domnia sa a blocat nominalizarile membrilor societatii civile care trebuie sa faca parte din CSM", a spus senatorul USR.

El a precizat ca in acea conferinta de presa l-a numit pe Serban Nicolae "un avocat al coruptilor".

"Este de notorietate publica faptul ca Serban Nicolae l-a aparat pe Catalin Voicu", a precizat senatorul USR.

Mihai Gotiu nu a dorit sa spuna public care au fost cuvintele folosite de catre senatorul PSD, presedinte al Comisiei juridice.

"Chiar nu vreau sa repet aceste cuvinte. Veti vedea, daca veti citi stenograma, ca sunt cuvinte chiar extrem de injurioase. Nu a vrut sa ma nominalizeze. (...) Domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu mi-a dat cuvantul, am semnalat faptul ca ma consider vizat, si inclusiv colegi de partid ai domnului Serban Nicolae au considerat ca eu sunt vizat, moment in care Calin Popescu Tariceanu mi-a taiat microfonul", a afirmat el.

Potrivit unor surse participante la sedinta Biroului Permanent al Senatului, Serban Nicolae i s-a adresat lui Gotiu cu mai multe apelative, numindu-l, printre alte, "scarbos" si spunand ca "ii cade matreata" din cap.

USR va face o plangere impotriva lui Serban Nicolae, care va trebui depusa la Biroul Permanent, invocand incalcari ale Regulamentului, unde este interzisa folosirea cuvintelor injurioase si a afirmatiilor calomnioase impotriva parlamentarilor si demnitarilor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO