Scandal și înjurături în Parlament, în timpul audierilor noilor miniștri. „Hoț ești tu, mă!”

Ultima actualizare: 29-10-2019 19:18
audieri ministri

Zi tensionată în Parlament, unde printre injurii şi limbaj licenţios, au fost audiaţi 8 din cei 16 miniştri ai cabinetului Orban.

Singurul declarat respins este Florin Cîțu, propus pentru şefia Finanţelor şi probabil cel mai aprig contestatar al felului în care a gestionatul bugetul ţării guvernul Dăncilă. Eugen Teodorovici, ministrul demis de la Finanţe l-a atacat încă de la început pe Cîțu şi a întrerupt de câteva ori audierea aruncându-i acestuia cuvinte grele. De altfel, Teodorovici a coborât cât a putut nivelul discuţiei fără să țină cont de faptul că se afla într-o comisie parlamentară.

Scandalul din comisia de buget-finanțe a început chiar din primele minute ale audierii lui Florin Cîțu. Parlamentarii nu se puteau pune de acord asupra procedurii.

Eugen Teodorovici: Când suntem faţă în faţă, mai uşor. Când sunteţi la tv, aveţi curaj. Când suntem faţă în faţă, mai uşor cu pianul pe scări.
Dan Vîlceanu: Zău? Pianul sunteţi dvs? Sunteţi piesa de mobilier, nu?
Daniel Zamfir, senator: "Cred că am început prost şi nu merită să începem așa.''

Ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a vociferat pe tot parcursul audierilor şi a întrerupt de mai multe ori discuţiile, stârnind furia celor prezenţi.

Mihăiță Todoran: "Bunul-simț... la audierea dumneavoastră, nu v-a întrerupt nimeni.''

Pavel Popescu, deputat PNL: "Vă rog să vă opriţi, să nu mai întrerupeţi colegii, ştiu că sunteţi în poziţia jokerului care se ţine cu disperare de scaun."

Cei de la PSD nu s-au limitat să îl atace doar pe ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîțu, ci şi pe premierul desemnat, Ludovic Orban.

Călin Matei, deputat PSD: "Aveţi de răspuns la foarte multe tâmpenii pe care le-aţi spus în ultimii trei ani. Pentru mine nu reprezentaţi decât o catastrofă în domeniul financiar."

Daniel Zamfir: "Mă interesează dacă domnul premier vine din mediul de business sau de la ajutorul de şomaj."

Ludovic Orban, premier propus: ''Spre deosebire de domnul Zamfir, nu trăiesc din indemnizaţii, lucrez la o a treia companie privată.''

Florin Cîțu, ministrul propus la Finanţe: "Acuzaţiile dumneavoastră vor fi demonstrate în instanţă.
Eugen Teodorovici: Domnule Cîțu, că sunteţi hoț ştie toată lumea. Uşurel, corul...
Florin Cîțu: Hoț eşti tu, mă!

Acelaşi ministru demis al Finanţelor a fost surprins folosind un limbaj licenţios.

Eugen Teodorovici: ''Îmi plac c**vele, dar nu în politică''

Ulterior, Teodorovici a negat că ar fi avut acest derapaj.

Eugen Teodorovici: ''Vă spun și dumneavoastră că n-am spus acest lucru. Verificați informația, nu știu de ce tot insistați… vă place…''

De altfel, au fost şi parlamentari care au atras atenţia că discuţiile nu se poartă în termeni decenţi.

Florin Cîțu anunţat la audieri că obiectivul său major este eradicarea sărăciei, iar printre măsuri se afla şi ''revigorarea'' comisiei care se ocupa de repatrierea tezaurului de la Moscova.

Florin Cîțu: "Construim un buget pentru 2020 ţinând cont de ţintele pentru deficit. Vom modifica lucrurile negative introduse în economie prin ordonanţa 114."

Totuşi, răspunsurile lui Cîțu nu i-au convins pe parlamentarii PSD.

În final, 19 parlamentari au fost ''pentru'' şi tot atâţia ''impotrivă'', însă rezultatul votului a fost considerat drept aviz negativ pentru Florin Cîțu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO