Reacţia primarilor, după ce Dăncilă le-a spus că Dragnea "a scos ţara din noroaie"


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 20:38
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 19:47
Categorie: Stiri Politice

Viorica Dancilă şi-a lăudat luni şeful de partid în faţa a sute de primari, pe care i-a anunţat oficial că ţara a scăpat de noroaie.

Ar fi meritul lui Liviu Dragnea, cel care a iniţiat un program de dezvoltare rurală, pe când era ministru. Discursul premierului este însă infirmat de realitate. Încă avem 10 mii de kilometri de drumuri de pământ, iar mai bine de jumătate dintre casele de la ţară au toaleta în curte. Drept urmare, primarii i-au cerut premierului fonduri, deoarece situaţia este dramatică. Au primit în schimb, noi promisiuni.

Întâmpinată cu zâmbete largi şi aplauze furtunoase de câteva sute de primari de comune, Viorica Dăncilă a vorbit în termeni entuziaşti despre un program de dezvoltare locală iniţiat chiar de şeful său de partid. ''Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul președinte Liviu Dragnea, ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2. Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie''.

Unii primari au vorbit însă de o altă realitate - despre cea în care satele nu au gaz, drumuri asfaltate ori apă curentă. ''Sunt foarte multe sate unde nu avem asfalt, nu avem gaz metan, sunt foarte bucuros de ce aţi spus, dar noi nu avem lemne, Este o mare problemă la ţară'', spune un edil.

Avem o sumedenie de programe informatice incompatibile şi să nu putem face o platformă de guvernare online şi noi încă mai completăm hârtii şi stăm la cozi la instituţii”, spune alt primar.

Potrivit statisticilor oficiale România are aproximativ 10.000 kilometri de drumuri de pământ, iar multe sunt singurele căi de legătură ale sătenilor cu ''civilizatia''. Avem 1500 de şcoli, care funcţionează cu toalete în curte, adică fără apă şi canalizare. Iar peste jumătate dintre gospodăriile din România NU au grup sanitar în locuinţă.

Întrebata când va avea fiecare comună utilităţi din acest secol, Viorica Dăncilă nu a putut să dea un termen. „Nu pot spune eu dacă fiecare sat va avea toate utilităţile, acest lucru depinde şi de modul în care sunt depuse proiectele de corectitunea lor, de modul în care fiecare primar şi-a făcut proiectul şi cât ţin lucrările respective''

De exemplu în comuna Mărculeşti din Ialomiţa oamenii nu-şi vor desfiinţa prea curând latrinele. Lucrările la reţeaua de apă şi canal nu sunt gata nici după 9 ani de la demararea investiţiilor, deşi termenul de finalizare, reînnoit de câteva ori, era 2017.

Miniştrii nu s-au sfiit însă să împartă şi luni promisiuni. “Nu va mai exista niciun fel de localitate în România care să nu aibă alimentare cu apă potabilă, prin serviciul de utilitate publica'', a anunţat Rovana plumb

Primarii au profitat de moment să le aducă aminte că alegerile sunt aproape şi că se gândesc şi la pensii... La ale lor, bineînţeles. La final, obosiţi după discursurile care au durat patru ore, edilii şi-au făcut fotografii cu guvernanţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Viorica Dăncilă: Guvernul a scos
Premierul Dăncilă, întrebată de Alex Dima de starea autostrăzilor: ”Aveți un fix!”
Dăncilă, despre acuzaţiile aduse lui Kovesi: ”Justiţia să-şi facă datoria”
FULLSCREEN
Reacţia primarilor, după ce Dăncilă le-a spus că Dragnea "a scos ţara din noroaie"
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22