Reacția lui Liviu Dragnea la dezvăluirile făcute de Rise Project despre fiul său

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Liviu Dragnea îl susține fără rezerve pe Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Vasilica Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție.

Întrebat despre situaţia lui Valcov, în Guvern, șeful social democraţilor, a dat un răspuns ironic. Atât Dragnea, cât și partenerul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu au lăudat contribuția lui Vâlcov la programul de guvernare.

"Trebuie omorât azi, acum". Aşa a reacţionat preşedintele PSD Liviu Dragnea care i-a luat din nou apărarea lui Darius Vâlcov, pe care a recunoscut că-l compătimeşte.

Vâlcov, în prezent consilier de stat în cabinetul condus de Viorica Vasilică Dăncilă, a schiţat programul de guvernare al coaliţiei PSD ALDE. Fost primar al municipiului Slatina, Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Judecătorii au decis să-i confişte peste 6 milioane lei şi să menţină în custodia statului câteva lingouri de aur şi cele peste 172 de tablouri de valoare pe care procurorii DNA cred că le-ar fi cumpărat din banii primiţi ca mită.

Liviu Dragnea: "Îmi pare rău pentru Vâlcov. Nu eu l-am pus la guvern şi nu e treaba mea dacă trebuie să plece sau nu. E treaba premierului."

Vâlcov a fost susţinut public, recent, şi de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: "Dacă stăm să ne uităm bine, cred că 70% din oamenii politici au dosare şi probleme de imagine. Dosarele se fac pe bandă rulantă. Este o mişcare de epurare a clasei politice în România şi a elitelor în general.”

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat vineri în Parlament, s-a arătat foarte iritat când a fost întrebat şi despre informaţiile publicate în ancheta jurnaliştilor de la Rise Project. Aceştia scriu ca fiul lui Dragnea ar fi cumpărat cu 100.000 de euro o vilă de protocol şi 3,9 hectare de teren de la firma Tel Drum chiar înainte cu 8 zile ca aceasta să ceară instanţei trecerea în insolventa.

Liviu Dragnea: "Nu-mi cere (sfaturi - n.r.), mai ales că din câte ştiu nu e nici director, nici administrator, nu are nicio funcţie executivă acolo, dar nu contează. De ce mă întrebaţi pe mine, sincer? Eu înţeleg că o firmă a făcut achiziţii de la o altă firmă, nu fiul meu. Şi eu n-am nicio legătură cu firma Tel Drum. Ce nu se înţelege aici? E atât de disperat DNA încât vă pune să puneţi întrebările astea? Are nevoie de alte informaţii? Nu dă DNĂ tot felul de informaţii pe surse? Luaţi-le de acolo!".

Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, fiul liderului PSD, Valentin Dragnea ar deţine 70% din acţiunile firmei care ar fi făcut achiziţiile de la Tel Drum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO