Rafila: La Ministerul Sănătăţii a dominat incapacitatea de a gestiona pandemia

09-02-2021 16:33


alexandru rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, marţi, că la nivelul Ministerului Sănătăţii au dominat, în această perioadă, ''inacţiunea'' şi ''incapacitatea evidentă'' de a gestiona pandemia de COVID-19.

Rafila a adăugat că acesta este unul dintre principalele motive pentru care social-democraţii au iniţiat moţiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

"Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este un semnal pe care l-au tras şi reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi. Eu înţeleg că o lună şi jumătate este un timp scurt, dar nu este atât de scurt să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi să nu gestionezi probleme stringente, cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate, altele decât cele pentru infecţia cu noul coronavirus", a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, social-democraţii nu se bazează neapărat pe celelalte partide din Parlament să voteze această moţiune.

"Cred că este o moţiune a bunului simţ şi ea a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor care va vota această moţiune", a spus Alexandru Rafila.

Deputaţii PSD urmează să depună miercuri moţiunea simplă pe Sănătate "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu - un pericol pentru sănătatea românilor".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO