Radu Mazare, reclamat la Parchet din cauza coafurii. Ce a scandalizat in tunsoarea primarului Constantei

20-11-2014 14:32


Radu MAzare si Hitler

O organizatie non-guvernamentala a trimis Parchetului General o sesizare referitoare la look-ul edilului din Constanta

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania afirma ca tunsoarea si mustata lui Radu Mazare ar copia look-ul lui Adolf Hitler. Organizatia non-guvernamentala sustine ca e vorba de o sfidare deliberata si invoca si un caz mai vechi, in care primarul Constantei a aparut in public in uniforma nazista. Ca urmare, a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o sesizare.

Potrivit comunicatului, „MCA Romania considera gestul primarului Radu Mazare, cel de a se prezenta public si in fata judecatorilor cu o infatisare (tunsoare, mustata) care o copiaza pe cea a lui Adolf Hiltler ca fiind scandalos si provocator. La numai doua zile dupa ce un cetatean roman, etnic german, a devenit Presedintele Romaniei, primarul Radu Mazare a aparut public cu o tunsoare de tip Adolf Hitler. Este o dovada, credem noi, de sfidare deliberata care sustine atat solicitarile noastre repetate cu privire la promulgarea Legii 107/2006, in ultima ei forma modificata cat si avertizarile noastre repetate cu privire la tolerarea unor astfel de aparitii publice a unor functionari publici care sunt retribuiti inclusiv din taxele si impozitele platite de toti cetatenii romani, indiferent de apartenenta lor etnica, religioasa etc.

Reamintim ca in 2009 Primarul Radu Mazare a defilat in public in uniforma nazista. Fapta sa a ramas nesanctionata politic si juridic. Plangerea impotriva lui Radu Mazare a fost tratata netransparent, eronat si partinitor, fapt care a permis "recidiva" domnului Mazare, care considera ca aceasta este modul cel mai adecvat de a se prezenta, ca persoana publica, in fata cetatenilor romani.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO