Klaus Iohannis: "Nu l-am invitat pe regele Mihai la investirea mea". Care este explicatia

20-11-2014 12:28


regele Mihai si Klaus Iohannis

 Dupa ce miercuri presedintele ales a fost prezent la ziua de nastere a fostului suveran, azi Klaus Iohannis a facut un anunt suprizantor pe pagina sa de Facebook

Castigatorul alegerilor prezidentiale a facut acest anunt acum cateva minute: „Unele institutii de presa au relatat ieri ca l-as fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de investire. Informatia eronata a fost preluata de pe o pagina de Facebook care nu imi apartine. Nu am adresat o astfel de invitatie pentru ca pur si simplu asa ceva nu se face.”

Miercuri, Regele Mihai l-a invitat la Palatul Elisabeta pe noul presedinte Klaus Iohannis. Acesta a sosit la ora 13 fix, ora exacta la care era asteptat. I-a daruit Principesei Margareta un buchet cu orhidee si trandafiri si a respectat protocolul ca la carte, facand un pas in lateral, fara sa-i intoarca spatele Altetei Sale, la momentul fotografiei. Dupa intrevedere a aparut zvonul ca Iohannis l-ar fi invitat pe fostul suveran la ceremonia de investire de la Cotroceni, informatie dezmintita acum de Iohannis.

Momentul de ieri a marcat o dubla premiera: prima intalnire intre Regele Mihai si Klaus Iohannis, dar si momentul cand pentru prima data in istorie, Majestatea Sa are o astfel de intalnire la Palatul Elisabeta cu un presedinte ales. La pranzul regal, discutiile au fost si in romana dar si in limba germana. Radacinile comune ale amandurora au facut ca aceasta intalnire sa fie un arc peste timp.

Sursa: Facebook.com

VIDEO PROTVPLUS.RO