Radu Mazare, criticat pentru ca s-a afisat in uniforma de ofiter german

20-07-2009 00:00

Reactii vehemente din partea mai multor institutii, dupa ce primarul din Constanta, Radu Mazare, a aparut la un eveniment cu o uniforma de ofiter german din Al Doilea Razboi Mondial. L-a urmat atunci indeaproape si fiul sau, Raducu, imbracat in ordonanta.

 

Nu nazist, ofiter in armata germana. M-am inspirat din filmul "Operatiunea Valkyrie", in care un colonel din armata germana se straduia sa scape Germania de un dictator nebun. Nu are legatura cu SS-ul si nici nu sunt insemne naziste.
Radu Mazare, primar Constanta

Mazare neaga ca uniforma, facuta chiar in Germania, ar fi fost una nazista si spune ca s-a inspirat dintr-un film ai carui eroi luptau impotriva lui Hitler.

Mult discutata scena a avut loc sambata seara, la un spectacol de moda in Mamaia. O colectie Army, mai precis.

Iar Centrul pentru Combaterea si Monitorizarea Antisemitismului a formulat un protest pe care l-a trimis si procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si presedintelui PSD, Mircea Geoana.

Un incident asemanator, cu ecouri de amploare, a avut loc in ianuarie 2005, in Marea Britanie. Atunci, printul Harry a purtat la un bal mascat o uniforma cu zvastica. Si-a cerut imediat scuze pentru "alegerea neinspirata a costumatiei".

Tags: radu mazare,


VIDEO PROTVPLUS.RO