Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova: Sper ca Adrian Nastase sa se intoarca intr-o forma sau alta in viata publica

Ultima actualizare: 25-08-2014 06:56
Dan Sova

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Dan Sova, spune ca spera ca Adrian Nastase sa se intoarca "intr-o forma sau alta in viata publica".

Dan Sova a declarat, joi, la Tulcea, ca este o zi buna pentru social-democrati si pentru Adrian Nastase. "E o zi buna pentru noi si pentru Adrian Nastase, pentru familia lui. E o decizie buna. (...) Sper sa se intoarca intr-o forma sau alta in viata publica", a afirmat sova.

Intrebat de jurnalisti daca a urmarit declaratiile lui Nastase la iesirea din Penitenciarul Jilava, Sova a raspuns ca le-a urmarit "partial", pentru ca se afla in hol si "nu se auzea bine".

De asemenea, intrebat despre o lege a gratierii, subiect dezbatut de Adrian Nastase, Sova a afirmat ca "o lege a gratierii este o chestiune care trebuie discutata la nivelul intregii clase politice". "Cred ca intiativa unei asemenea legii trebuie sa vina din zona Ministerului Justitiei si sa fie o masura care tine cont de conditiile europene de detentie", a spus Sova.

Chestionat daca se va consulta cu Adrian Nastase privind campania electorala pentru alegerile prezidentiale, Dan Sova a raspuns ca "a avut onoarea" sa-l consulte de mai multe ori pe fostul lider PSD. "Eu l-am avut profesor pe Adrian Nastase in 1992 si de atunci am avut onoarea sa-l consult de multe ori si o sa-l consult de cate ori voi avea timp", a precizat Sova, care a adaugat ca sfaturile acestuia sunt "foarte pretioase". Intrebat daca ii va cere sfaturi, Sova a spus: "Fireste".

De asemenea, Sova a spus ca isi doreste ca Nastase sa participe la toate intalnirile PSD.

Adrian Nastase a vorbit, joi, la iesirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscala, gratiere, si a subliniat ca penitenciarul, cum este acum, e o institutie depasita. Nastase a spus ca "statul roman in momentul de fata are numai doua puteri: executivul, format din presedinte si guvern, si justitia".

"Ar fi necesara o a treia putere, legislativul, si probabil, fiindca acum pot sa vorbesc mai liber, as spune ca ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care sa construiasca un Parlament solid si care sa rezolve unele dintre problemele care in momentul de fata sunt fara raspuns. Dar ar fi nevoie fara indoiala de o schimbare a legii electorale si de revenirea la alegerile pe lista astfel incat sa se profesionalizeze Parlamentul".

El a mai prezentat o alta idee, spunand ca nu crede ca aceasta va surprinde. "Cred ca ar trebui inteles un lucru simplu: din cand in cand este nevoie de o lege de amnistie fiscala, dar este nevoie si de o lege a gratierii", a declarat fostul premier, precizand ca aceasta lege a gratierii ar trebui "sa fie intr-o formula inteleapta, nu aberanta, cu limite pana la 7 ani".

Adrian Nastase a mai spus ca in urmatorii 9 ani nu va putea sa ocupe functii publice, insa a primit oferte de la mai multe multinationale, dar si din partea unui guvern strain, refuzand insa sa precizeze despre ce tara este vorba.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO