Primele declaratii ale lui Adrian Nastase, in libertate: "Am ramas acelasi. Avem nevoie de alegeri anticipate"

×
Codul embed a fost copiat

Adrian Nastase a fost eliberat conditionat, insa nu mai poate ocupa nicio functie de demnitate publica. Chiar si asa, fostul premier nu vrea sa stea departe de scena politica.

Adrian Nastase le-a propus fostilor sai colegi de partid cateva teme, chiar din usa inchisorii: de la amnistie si gratiere, pana la alegeri anticipate.

Cand a iesit de la penitenciarul Jilava, Adrian Nastase a tinut sa precizeze ca inchisoarea este o institutie depasita si ca gratierea este o solutie: "E buna amnistia fiscala, dar ar fi bun si un proiect de modificare a legii gratierii si nu o prostie cu limita pana in sapte ani".

Printre cei care ar putea beneficia de gratiere se numara si Dan Voiculescu, cel care a fost condamnat de curand la 10 ani pentru spalare de bani. De altfel, Voiculescu i-a si transmis un mesaj lui Nastase pe blogul sau: "Adriane, ma bucur mult pentru tine si familia ta. O vorba din strabuni spune: "Nu-i da romanului cat poate sa duca". Traim intr-o dictatura care se apropie de final si sunt convins ca dupa aceea vor fi multe de construit in tara noastra".

Si, totusi, Nastase nu a vrut sa vorbeasca despre Dan Voiculescu. Legea gratierii la care Adrian Nastase face referire este, de fapt, un proiect initiat acum 3 ani de doi parlamentari. Prin acesta se urmarea eliberarea celor cu pedepse mai mici de patru ani, care au fost condamnati pentru fapte fara violenta, precum coruptia, inselaciunea sau falsul. Fostul premier propune acum ca si detinutii cu pedepse mai mari de 7 ani sa fie iertati si pusi in libertate. Proiectul este in lucru la Parlament.

Citește și
Adrian Nastase
Motivarea instantei in dosarul Zambacian: "Nastase a incercat in cel mai pur stil mafiot sa impuna tacerea martorului cheie"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

"Un proiect neinsipirat, Ministerul Public nu si-a dat avizul", spune Tiberiu Nitu, procuror general al Romaniei.

"Gratierea? M-am bucurat ca Nastase e alaturi de familie, e liber. Am vazut preocuparea analistilor basisti. Nu pot sa uit ca alaturi de Nasatse au fost condamnati doi oameni care au fete mici acasa. Orice fel de proiecte politice putem discuta", a fost si reactia lui Victor Ponta.

Adrian Nastase s-a gandit dupa gratii si la alegeri anticipate. Fostul presedinte PSD nu poate candida, insa. Noua ani de-acum inainte nu poate alege si nici nu poate ocupa o functie de demnitate publica.

Nastase a petrecut prima zi de libertate la resedinta sa de la Cornu. Este proprietatea pe care fostul premier si-a cumparat-o in 2001. Cu o suprafata de 17.000 de metri patrati, iar casa, o suprafata de 540 de metri. Nastase ar fi dat aproximativ 350.000 de dolari pe proprietate.
Aici, el a fost asteptat de sotia sa, care i-a pregatit bunatati.

In momentul in care a ajuns acasa, fostul premier nu a mai stat de vorba cu jurnalistii, iar masinile au intrat direct in curte. Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani si jumatate de inchisoare, insa a executat o treime din pedeapsa.

In jurul orei 21:10, Adrian Nastase a juns la vila sa din localitatea Cornu, iar familia Nastase s-a intregit, in sfarsit, dupa 8 luni de zile in care stalpul familiei a stat la inchisoare. Zambitor cand a iesit pe usa penitenciarului, Adrian Nastase i-a imbratisat mai intai pe cei doi fii ai sai, apoi pe prietenii apropiati care au venit sa-l astepte. Urmatorul pas a fost sa stea de vorba cu presa, inainte de a ajunge acasa: "Am ramas acelasi, incercarile din ultimii ani cred ca m-au intarit. Am nevoie de ceva timp ca sa-mi lamuresc proiectele pentru viitor. Vreau sa stau cu familia mea."

Pregatit pentru o noua viata libera, Adrian Nastase are planuri pentru viitor. In ceea ce priveste cariera, a primit deja oferte de angajare: "As putea sa fiu consultant politic. Mi-a facut mare placere sa primesc oferte de la niste societati multinationale si de la un guvern strain. Daca nu mai e nevoie de mine in Romania - asa cum au hotarat - instantele, evident, va trebui sa gasesc un drum pentru viitor."

Cat despre barba care i-a schimbat infatisarea si pe care si-a lasat-o in semn de protest fata de neintelegerile cu justitia, se gandeste sa o pastreze: "Daca o sa incerc, eventual, sa joc intr-un film, mi s-a spus ca o sa pot obtine cu usurinta un rol. Ce rol? Nu stiu, dar astept oferte."

Dupa experienta pe care a trait-o, Andrian Nastase le recomanda celor doi fii sa stea departe de lumea politica: "Ar fi bine sa nu intre in zona militanta, politicii. Mihnea se ocupa de comunicare politica si de marketing politic si comercial. Este o zona interesanta. L-am sfatuit sa continua in zona aceasta. Andrei, din fericire, nu a cceptat oferte pentru a intra in politica."

Cronologia evenimentelor, joi, 21 august 2014:

Anuntul eliberarii conditionate a venit la capatul unei zile pline de tensiune si emotii. Adus cu duba de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Ilfov, Adrian Nastase s-a declarat increzator. Iar decizia magistratilor - definitiva - i-a fost favorabila, asa ca fostul premier a plecat acasa, nu inainte sa le spuna jurnalistilor ca are planuri de viitor.

Cand a intrat, joi dimineata, in sala de judecata, fostul premier isi dorea sa fie pentru ultima oara in postura de condamnat inchis. De aproape o luna, judecatoria sectorului 4 a acceptat propunerea penitenciarului Jilava de a fi eliberat inainte de a fi ispasit intreaga pedeapsa. El spune ca in cele 16 luni de detentie a avut o conduita impecabila.

In ceea ce ma priveste, declara Nastase in boxa condamnatilor, "exista o diferenta foarte clara intre pedeapsa ca atare definitiva stabilita de lege si judecatori si procesul in sine, eu pot sa critic sentinta, dar respect decizia instantei care a hotarat ca trebuie sa execut o anumita pedeapsa. Nu am cerut gratierea nici presedintelui interimar, nici presedintelui de serviciu, nici presedintelui Comisiei Europene. Am executat pedeapsa respectand, cum ar spune Socrate, legile cetatii."

Ori tocmai asta ii reproseaza procurorii anticoruptie, care sustin ca fostul premier nu ar fi trebuit eliberat pentru ca nu ar fi dat dovezi de indreptare. Mai mult, au cerut si amanarea procesului, pentru ca reprezentantii penitenciarului Jilava sa aduca o caracterizare psihologica a condamnatului.

De partea lui Nastase au stat nu doar avocatii, ci si fiii sai, Andrei si Mihnea.

Adrian Nastase a fost condamnat de doua ori la pedepse de 2, respectiv patru ani de inchisoare, in dosarul Trofeul Calitatii si Zambaccian. Dupa ce a fost incarcerat in ianuarie la penitenciarul Jilava, pedepsele i-au fost contopite, iar Curtea de Apel Bucuresti i-a mai aplicat un spor de 6 luni, asa ca in final Adrian Nastase trebuia sa ispaseasca patru ani si jumatate de inchisoare. Dar pentru ca a depasit varsta de 60 de ani, putea fi eliberat conditionat dupa ce a executat o treime din pedeapsa. Mai ales ca la cele 16 luni de inchisoare se adauga alte 105 de zile, castigate pentru ca a scris trei lucrari stiintifice.

Adrian Nastase a iesit pe portile penitenciarului in jurul orei 19:10 si a facut declaratii:

- Ma bucur sa va salut. Va multumesc ca ati venit... Dupa cum vedeti, am ramas acelasi. Incercarile din ultimii ani m-au intarit.

- Am nevoie de timp ca sa lamuresc proiectele pentru viitor.

- Le multumesc tuturor celor care au fost langa mine.

- Am cateva idei extravangante pentru viitor. N-o sa le spun acum, poate niciodata, pentru ca in ultimi ani ati dus-o bine si fara mine.

- Statul roman in momentul de fata are numai doua puteri: executivul, format din presedinte si guvern, si justitia. Ar fi necesara o a treia putere, legislativul, si probabil, fiindca acum pot sa vorbesc mai liber, as spune ca ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care sa construiasca un Parlament solid si care sa rezolve unele dintre problemele care in momentul de fata sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fara indoiala de o schimbare a legii electorale si de revenirea la alegerile pe lista astfel incat sa se profesionalizeze Parlamentul.

- Cred ca ar trebui inteles un lucru simplu: din cand in cand este nevoie de o lege de amnistie fiscala, dar este nevoie si de o lege a gratierii, care sa fie intr-o formula inteleapta, nu aberanta, cu limite pana la 7 ani.

- Penitenciarul, asa cum este acum, este depasit si este o fabrica de recidiva.

Adrian Nastase, eliberat prin decizia Tribunalului Ilfov

Instanta a respins contestatia Directiei Nationale Anticoruptie si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Nastase sa fie eliberat conditionat. Tribunalul Ilfov a dispus punerea de indata in libertate a lui Adrian Nastase, acesta urmand sa plece joi din Penitenciarul Jilava. Tribunalul Ilfov a discutat joi contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase a aratat, in fata instantei, ca atunci cand a citit motivele contestatiei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a avut sentimentul ca exista un diferend intre doua institutii ale statului, intre penitenciar, care a urmarit comportamentul lui permanent si care trage o concluzie, si procurorii DNA, care din cand in cand citesc bloguri. Fostul premier a precizat ca este o mare problema intre procurorii anticoruptie si comisia condusa de un judecator, care a avut o mai mare posibilitate de a analiza conduita lui.

Nastase a adaugat ca in cauza este vorba de executarea pedepsei si ca nu intelege de ce procurorii DNA trebuie sa participe si la faza eliberarii conditionate, el stiind ca acestia se desesizeaza la trimiterea in judecata.

Nastase a combatut afirmatiile procurorului DNA care a fost prezent la sedinta de judecata, aratand ca in cauza nu se discuta despre ce a facut el in copilarie. Adrian Nastase a aratat ca, din concluziile comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Jilava, rezulta ca a avut o conduita impecabila in timpul detentiei. Nastase a precizat ca a fost si cursant la dezbateri, nu doar lector sau formator, cum a spus procurorul DNA.

Fostul premier a mai spus ca nu a cerut gratiere, ci si-a executat pedeapsa si a respectat "legile cetatii".

Nastase a mai spus ca DNA a incercat, si la fond si acum la contestatie, sa amane o decizie privind liberarea sa conditionata, cerand de la penitenciar tot felul de documente. El a mai spus ca, din punctul de vedere al DNA, el nu ar trebui sa critice, ar trebui sa nu spuna nimic. Adrian Nastase a mai aratat, in sala de judecata, ca il asigura pe procurorul DNA ca nu se va inscrie la alegerile prezidentiale in campania care urmeaza, mentionand ca din acest punct de vedere nu exista niciun risc, in conditiile in care prin decizia de condamnare are mai multe interdictii civile.

Fostul premier a subliniat ca va respecta legea si, in finalul pledoariei, a cerut instantei sa respinga contestatia DNA si sa dipuna eliberarea sa conditionata. La finalul sedintei de judecata, Adrian Nastase a fost scos din sala de judecata si dus inapoi la Penitenciarul Jilava. La iesirea din sediul Tribunalului, Adrian Nastase le-a spus din nou jurnalistilor, la fel ca si la sosire, ca spera sa poata discuta in acea seara cu acestia.

Adrian Nastase, adus la Tribunal

Joi, 21 august 2014, fostul premier a fost adus cu o duba de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Ilfov, care au luat in discutie contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Adrian Nastase are in continuare barba, pe care si-a lasat-o dupa ce a fost condamnat in dosarul "Zambaccian". Fostul premier a venit imbracat cu un costum si, dupa ce a fost coborat din duba, a zambit, s-a oprit pentru cateva secunde in fata jurnalistilor si le-a spus: "Sper sa putem vorbi diseara". Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat, la intrarea in sediul Tribunalului Ilfov, ca spera sa ia sfarsit calvarul pentru Adrian Nastase.

Avocatul a precizat ca a citit motivele contestatiei procurorilor si nu a gasit niciun element care sa aiba o valoare de proba si sa contrazica ceea ce s-a constatat ca motiv pentru eliberarea lui Adrian Nastase. Cazacu a mai spus ca va fi un duel judiciar, dar aparatorii lui Adrian Nastase sunt realisti si calmi, asteptand o decizie de eliberare a fostului premier.

Decizia de joi, 21 august 2014, este definitiva

Decizia Tribunalului Ilfov este definitiva, astfel ca, daca instanta va dispune eliberarea conditionata, Adrian Nastase va putea parasi Penitenciarul Jilava. Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa. Propunerea a fost inaintata Judecatoriei Sectorului 4 de comisia responsabila din Penitenciarul Jilava, care a aratat ca Adrian Nastase "a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar".

"Astfel, potrivit caracterizarii atasate la dosar, petentul condamnat a participat in mod constant la activitatile de educatie si asistenta psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere, implicandu-se cu precadere in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate. Totodata, urmare a participarii la activitatile de educatie a fost recompensat de opt ori, fara ca pe intreaga perioada de detentie sa fi fost sanctionat disciplinar. A publicat trei lucrari stiintifice (in decembrie 2012, mai 2014 si iunie 2014) pentru care s-au considerat 105 zile executate din durata pedepsei. Toate aceste aspecte ultim mentionate in referire la petentul condamnat formeaza instantei opinia ca pe parcursul detentiei comportamentul petentului condamnat a fost unul foarte bun, asa cum si unitatea de penitenciar a apreciat in caracterizarea inaintata la dosar", a scris judecatorul in motivarea deciziei.

Instanta a apreciat ca exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea lui Adrian Nastase si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format si consolidat o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala. Judecatorul a mentionat ca scopul preventiv si educativ al pedepsei a fost atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei au fost indeplinite, "astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional".

Judecatorul a aplicat legea penala mai favorabila, conform articolului 5 din noul Cod penal, analizand conditiile impuse de lege pentru acordarea liberarii conditionate conform legislatiei anterioare, iar nu conform noilor reglementari penale intrate in vigoare la 1 februarie 2014.

Astfel, potrivit articolului 59 din vechiul Cod penal, "poate fi liberat conditionat condamnatul care a executat fractia de pedeapsa prevazuta in mod obligatoriu de lege, este disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele penale", iar conform articolului 60 alineatul 2, "fractia de pedeapsa executata trebuie sa fie de 1/3, in cazul condamnatilor trecuti de varsta de 60 de ani, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani, daca indeplinesc celelalte conditii prev. la art. 59 alin. 1 din vechiul C. pen".

Conditiile eliberatii conditionate

Pentru a putea fi eliberat conditionat, Adrian Nastase a trebuit sa execute o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare, respectiv 547 de zile, acesta executand in total 556 de zile de inchisoare (la data analizei la comisie - 3 iulie 2014), in care s-au inclus cele 179 de zile efectiv executate din 6 ianuarie, 272 de zile de arest preventiv, de fapt perioada executata in prima condamnare, si 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrari stiintifice.

In 24 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis, dupa contopirea condamnarilor primite de fostul premier in dosarele "Trofeul calitatii" si "Zambaccian", sa adauge un spor de sase luni la pedeapsa de patru ani pe care o executa fostul premier din 6 ianuarie. Din pedeapsa lui Adrian Nastase a fost scazuta perioada in care a stat in penitenciar, respectiv noua luni (272 de zile), din 20 iunie 2012 pana in 18 martie 2013, cand a executat condamnarea de doi ani primita in dosarul "Trofeul calitatii".

Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat in aceeasi zi. In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

DNA au cerut o noua expertiza psihologica

Procurorul DNA a cerut joi, la Tribunalul Ilfov, sa fie facuta o noua expertiza psihologica in cazul lui Adrian Nastase si a depus la dosar copii ale unor articole de pe blogul fostului premier, solicitand sa fie respinsa propunerea de eliberare conditionata.

Tribunalul Ilfov discuta contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la sedinta de judecata a cerut efectuarea unei noi expertize psihologice in cazul lui Adrian Nastase, aratand ca in acest caz ar trebui sa fie o expertiza recenta, nu cele de la intrarea in penitenciar sau cele facute in timpul detentiei.

Acesta a solicitat instantei sa dispuna trimiterea unei adrese la Penitenciarul Jilava, pentru fi comunicata evaluarea psihologica, insa instanta a respins cererea, aratand ca penitenciarul a concluzionat in cazul comportamentului lui Nastase. Procurorul a spus instantei ca vrea sa depuna la dosar copii ale unor articole de pe blogul lui Adrian Nastase, cererea fiind admisa de instanta. In acest context, avocatii au cerut o pauza de cateva minute sa vada inscrisurile depuse de procurorul DNA. Magistratul a mai aratat in fata instantei ca sporul de sase luni nu a fost avut in vedere de comisia de la penitenciar si nici in cadrul evaluarii psihologice.

Acesta a mai aratat ca Nastase a participat la diverse activitati in penitenciar, dar ca lector formator si ca nu se poate concluziona in ce masura aceste participari au avut efecte concrete asupra indreptarii fostului premier. Procurorul a cerut instantei sa desfiinteze sentinta Judecatoriei Sectorului 4 si sa respinga astfel propunerea comisiei de la Penitenciarul Jilava de liberare conditionata a lui Adrian Nastase.

Andrei Nastase spera ca va avea motive sa-si dea barba jos

Fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei, a declarat joi, la Tribunalul Ilfov, ca spera ca instanta sa respinga contestatia DNA si sa dispuna eliberarea conditionata a tatalui sau, acesta reprezentand si un motiv pentru care si-ar da barba jos.

Fiii lui Adrian Nastase, Andrei si Mihnea, au venit, insotiti de avocatii familiei, la Tribunalul Ilfov, cu putin timp inainte ca fostul premier sa fie adus la instanta pentru judecarea contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare Andrei Nastase a spus ca spera ca joi tatal sau sa fie eliberat si astfel sa aiba motive sa dea barba jos, pe care o poarta din solidaritate cu Adrian Nastase.

Intrebat daca familia i-a pregatit un program special lui Adrian Nastase in cazul in care ar fi eliberat, Andrei Nastase a spus ca nu s-au facut planuri concrete pentru ca nu este bine sa fie facute planuri in avans. El a precizat ca in cazul eliberarii tatalui sau, vor exista clipe placute in familie. Intrebat daca statul a reusit recuperarea celor aproximativ 600.000 de euro constatati ca mita in dosarul "Zambaccian", Andrei Nastase a refuzat sa raspunda, precizand ca o astfel de intrebare va primi raspuns doar daca vine din partea instantei de judecata.

Adrian Nastase are in continuare barba, pe care si-a lasat-o dupa ce a fost condamnat in dosarul "Zambaccian". Fostul premier a venit la instanta imbracat cu un costum si, dupa ce a fost coborat din duba, a zambit, s-a oprit pentru cateva secunde in fata jurnalistilor si le-a spus: "Sper sa putem vorbi diseara".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat. Hotararea instantei nu este definitiva si poate fi contestata
Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat. Hotararea instantei nu este definitiva si poate fi contestata

Adrian Nastase a aparut la Judecatorie cu o barba carunta, infatisare diferita de cea cu care ne-a obisnuit. Fostul premier a cerut sa fie eliberat conditionat, iar magistratii au fost de acord.

Motivarea instantei in dosarul Zambacian:
Motivarea instantei in dosarul Zambacian: "Nastase a incercat in cel mai pur stil mafiot sa impuna tacerea martorului cheie"

Adrian Nastase era disperat sa impiedice aflarea adevarului despre importurile din China si un posibil control al averii sale si n-a avut nicio retinere sa actioneze in cel mai pur stil mafiot, incercand sa impuna tacerea persoanei care l-a "tradat".

Avocat, pentru Mediafax: Comisia Penitenciarul Jilava a stabilit ca Nastase poate fi eliberat conditionat
Avocat, pentru Mediafax: Comisia Penitenciarul Jilava a stabilit ca Nastase poate fi eliberat conditionat

Avocatul Ion Cazacu a declarat joi, pentru Mediafax, ca membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava au stabilit ca Adrian Nastase poate fi propus pentru liberare conditionata, intrucat indeplineste conditiile prevazute de lege.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.