Purtator de cuvant Basescu: Linia telefonica inca nu a fost intrerupta, masura ceruta e legala

20-07-2012 19:09

basescu

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui suspendat, Traian Basescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ca pana in prezent comunicatia STS la sediul de campanie nu a fost intrerupta, iar masura ceruta de Crin Antonescu este una legala.

Bogdan Oprea a precizat ca la sediul de campanie al lui Traian Basescu inca nu a fost intrerupt sistemul de comunicatii STS.

"Era legal sa existe acea legatura, domnul Basescu a cerut in mod legal legatura, iar acum consideram ca tot in mod legal presedintele in functie a decis suspendarea comunicatiilor", a declarat Oprea.

"Domnul Traian Basescu nu are nimic impotriva acestei decizii luate de domnul Crin Antonescu. Din acest punct de vedere, deciziile presedintelui interimar sunt legale", a mai spus Bogdan Oprea.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a anuntat, vineri, ca a dat dispozitie directorului STS, Marcel Opris, sa intrerupa "de indata" linia speciala de la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu.

"Am adresat astazi o dispozitie directorului STS, domnul Marcel Opris, in care i-am cerut sa ia de indata masurile pentru a se reintra in deplina legalitate, adica intreruperea functionarii acestui serviciu special pentru o persoana privata", a spus Crin Antonescu, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca are nevoie de liniile STS instalate la sediul sau de campanie pentru a comunica cu SPP despre protectia sa si ca s-ar bucura daca l-ar suna si presedintele interimar Crin Antonescu sa ii ceara opinia in probleme care "ard", cum ar fi Siria.

"Este una din marile gogosi ale unor oameni pur si simplu disperati. Trebuie sa il am, in primul rand pentru legatura cu SPP. Sunt, oricat ar vrea sa recunoasca sau nu Crin Antonescu, presedintele ales, care nu poate fi lasat neprotejat", a afirmat Basescu intr-un interviu la RRA.

De asemenea, el a aratat ca protectia sa de catre SPP se impune nu pentru ca ar vrea el personal, ci pentru ca "angajatii SPP risca ani grei de puscarie" daca nu ii asigura nivelul de protectie prevazut de lege.

"Eu trebuie sa comunic cu SPP, altfel nu am nicio treaba cu nimeni. Sau poate vrea presedintele interimar, poate are nevoie de un punct de vedere intr-o problema care arde. As fi bucuros daca l-ar interesa parerea mea intr-o problema cum ar fi Siria", a spus Basescu.

Totodata, el a precizat ca la sediul sau de campanie nu dispune de telefonul secretizat, "cel negru cu butoane", ci de telefonul operativ. "Am telefonul operativ si telefonul scurt", a mai spus presedintele suspendat.

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, dupa audierea sefului STS, Marcel Opris, ca membrii comisiei au ajuns la concluzia ca instalarea si functionarea liniei speciale la sediul de campanie al presedintelui suspendat Traian Basescu se situeaza in afara prevederilor si normelor legale.

Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, a declarat, joi, dupa audierea in Comisia de aparare a Senatului, ca a prezentat toate documentele, hotarari ale CSAT, care arata ca instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Basescu s-a facut in mod legal.

Rezultatele de la Referendum 2012 le vei putea afla pe www.stirileprotv.ro

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO