PSD si PNL il ameninta iar pe Basescu cu suspendarea

17-02-2011 18:24

Victor Ponta si Crin Antonescu

Cei din opozitie au gasit si pretextul. Potrivit lor, Traian Basescu ar fi incalcat Constitutia, prin amestecul in treburile interne ale partidului de guvernamant.

Liderii Uniunii Social Liberale recunosc insa ca nu au majoritatea in Parlament ca sa isi duca pana la capat demersul.

Cele trei zile, dedicate de presedintele Traian Basescu intalnirilor de taina cu liderii PDL, i-au iritat pe cei din opozitie. Deja juristii Uniunii Social Liberale lucreaza la procedura de suspendare a sefului statului, sustin surse parlamentare.

"Un presedinte, indiferent cum il chema, trebuie suspendat si apoi demis daca incalca Constitutia. Traian Basescu trebuia sa-si faca datoria de presedinte, nu sa stea toata ziua pe la sedintele PD-L" - a spus liderul PSD, Victor Ponta.

Si liberalii sunt de parere ca exista suficiente motive pentru ca presedintele Traian Basesu sa fie suspendat din functie.

"Sunt nenumarate motive de-a lungul activitatii politice a domnului Basescu in calitate de presedinte care pot justifica, as zice chiar impune, suspendarea sa din functie" - a declarat Mihai Voicu, vicepresedinte PNL.

Liderii Uniunii vor invoca incalcarea a doua articole din Constitutie, care prevad ca presedintele nu poate fi membru al unui partid politic, dar si ca acesta are calitatea de mediator intre puterile statului.

PSD si PNL pot initia suspendarea, cu o treime din numarul total de senatori si deputati. In prezent, le lipsesc 24 de voturi.

Cu alte cuvinte, actiunea lor este inutila, raspund cei din PD-L.

"Ar trebui sa spuna ce articol din Constitutie se incalca atunci cand vorbesc de o asemenea incalcare, pentru ca eu nu am gasit un articol in Constitutie care sa fie incalcat" - a declarat premierul Emil Boc.

Tot la cererea opozitiei, presedintele Traian Basescu a fost suspendat in 2007, insa romanii au respins, prin referendum, decizia Parlamentului.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26