PSD a prins curaj după alegerile din 10 noiembrie: ”Viorica Dăncilă e mai puternică”

Ultima actualizare: 11-11-2019 17:56
congres PSD, Viorica Dancila
Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele social-democraţilor din Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat luni că rezultatele obţinute de candidatul PSD în primul tur al alegerilor prezidenţiale arată că partidul este creştere în judeţ.

"Rezultatele turului I al alegerilor prezidenţiale au confirmat un trend electoral în creştere pentru partidul nostru, în comparaţie cu votul pentru alegerile europarlamentare. PSD rămâne partidul care reprezintă 'stânga românească modernă'. Îi asigur pe vâlceni că partidul nostru şi candidatul pentru funcţia de preşedinte, doamna Viorica Dăncilă, vor continua o campanie electorală decentă, explicită, prin care să prezinte proiectele unui preşedinte de stânga, ancorat în realităţile constituţionale, un preşedinte care să le ofere românilor condiţiile optime de dezvoltare şi să le asigure un climat de siguranţă şi securitate regională.

În ceea ce ne priveşte, în următoarea perioadă, la nivel judeţean, ne vom mobiliza pentru a-i convinge pe vâlceni că PSD este partidul inimilor de român, iar candidatul său, Viorica Dăncilă, este un preşedinte al tuturor românilor", a transmis liderul PSD Vâlcea, potrivit Agerpres.

La rândul său, liderul PSD Olt, paul Stănescu, afirmă cărezultatul din judeţul Olt în primul tur al alegerilor prezidenţiale arată "un vot masiv de încredere" şi "încă o dovadă de susţinere" pentru PSD.

"PSD Olt a obţinut la acest scrutin un important scor electoral, pentru care ţin să le mulţumesc cetăţenilor noştri, care ne-au acordat, din nou, un vot masiv de încredere. Prezenţa într-un număr atât de mare ne arată că oltenii au conştientizat importanţa participării la vot, iar rezultatul reprezintă încă o dovadă de susţinere, manifestată prin alegerea într-o proporţie covârşitoare a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Este un sprijin important, ce ne ajută în continuarea cu succes a proiectelor de investiţii pe plan local şi în concretizarea ofertei electorale, care îi poate conferi judeţului Olt locul binemeritat în ierarhia naţională.

Am reuşit acest lucru şi datorită primarilor şi militanţilor noştri, care au muncit foarte mult în promovarea principiilor noastre electorale din casă în casă şi om cu om. Votul de duminică este un motiv în plus pentru organizaţia noastră să depună toate eforturile ca judeţul Olt să fie reprezentat cu succes la nivel naţional. Nu a fost uşor, dar continuând împreună, suntem convinşi că vom putea duce la bun sfârşit angajamentele luate în faţa dumneavoastră", a declarat Stănescu, potrivit unui comunicat de presă.

Și PSD unedoara a transmis că Viorica Dăncilă a obţinut în judeţul Hunedoara cele mai bune rezultate din Transilvania, cu cele peste 54.000 de voturi primite aici fiind consemnat cel mai mare număr de alegători care au votat-o pe candidata Partidului Social-Democrat în această regiune istorică a ţării

Teodorovici: Viorica Dăncilă e mai puternică

 

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, consideră că Viorica Dăncilă, candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale, este mai puternică după rezultatul obţinut în primul tur de scrutin şi susţine că formaţiunea politică poate obţine un scor "mult mai mare".

"Este mult mai puternică decât în ziua de duminică, să spunem", a afirmat, luni, Teodorovici, întrebat dacă Dăncilă e mai puternică în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Pe de altă parte, el a opinat că PSD poate atinge "un scor mult mai mare decât a fost cel de duminică".

Teodorovici le-a mulţumit şefilor de organizaţii şi membrilor PSD care au contribuit la accederea Vioricăi Dăncilă în turul II al prezidenţialelor, dar a subliniat că trebuie analizate şi situaţiile în care nu a fost atins scorul vizat.

"E o discuţie pe care o purtăm astăzi şi mai ales mâine în CEx, unde vom lua şi câteva decizii în acest sens. (...) Cred că totuşi trebuie să vedem exact care sunt motivele pentru care scorul pe care fiecare şi l-a asumat nu a fost atins", a declarat el.

Întrebat dacă ar trebui făcute modificări la şefia unor organizaţii, Eugen Teodorovici a răspuns: "De ce nu? Chiar şi acest lucru trebuie să fie tranşat".

El a admis că scorul obţinut de Organizaţia PSD Bucureşti nu este unul mulţumitor, dar a precizat că discuţia din forurile de conducere va analiza situaţia fiecărei filiale.

"Va fi o discuţie pentru toate organizaţiile, pentru că e un scor care cel puţin pe mine nu mă mulţumeşte. (...) Haideţi să nu discutăm punctual de organizaţie (Bucureşti - n.r.). Eu am spus care sunt principiile. Clar nu ne mulţumeşte acest scor. PSD este un partid puternic şi un partid mare, care poate şi trebuie să dovedească că este forţa numărul 1 a acestei ţări", a mai spus Eugen Teodorovici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO