Promisiunile președintelui. Ce a spus Iohannis că va rezolva dacă va câștiga un nou mandat

×
Codul embed a fost copiat

Înainte de a câștiga al doilea mandat în funcția de președinte al României, Klaus Iohannis a făcut câteva promisiuni foarte importante în campania electorală sau .. a lăsat să se înțeleagă faptul că unele probleme vor fi rezolvate dacă va câștiga.

Iată câteva dintre cele mai importante promisiuni făcute de președintele Klaus Iohannis.

Discuții cu USR și alți lideri politici imediat după turul 2

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că după turul doi al alegerilor prezidenţiale intenţionează să aibă o discuţie cu preşedintele USR, Dan Barna, dar şi cu alţi lideri politici, pentru a stabili care sunt următorii paşi de parcurs, dar şi cine este pregătit să îşi asume rezolvarea problemelor României.

”Indiferent cum se termină alegerile - sper că pentru mine bine -, vom avea astfel de discuţii şi ne vom pregăti pentru următorul pas, următorul pas care este, în funcţie de evoluţia politică, alegeri locale sau alegeri parlamentare anticipate.", a precizat el. (13 noiembrie)

Citește și
Viorica Dăncilă, la Palatul Parlamentului - 4
Ce cadouri i-a oferit Viorica Dăncilă lui Iohannis la "dezbaterea" de la Palatul Parlamentului
„Plătește-ne 184 de miliarde de dolari înapoi, Zelenski. Atunci Ucraina va putea fi numită din nou o țară independentă”

Alegeri parlamentare anticipate

 

Klaus Iohannis a declarat că susţine alegerile parlamentare anticipate şi că va încerca să convingă cât mai mulţi parlamentari în acest sens.

"Alegerile parlamentare poate chiar reuşim să le avem mai repede decât în toamna anului viitor. Pentru mine, anticipatele rămân prima opţiune. Am spus-o demult, rămân la această idee şi sper să reuşesc să conving suficienţi parlamentari", a afirmat Iohannis în timpul campaniei electorale (22 noiembrie).

"Eu şi cu PNL am fost primii care, după căderea guvernului, am spus: 'Da, alegerile anticipate sunt cea mai bună variantă pentru a rezolva impasul politic în care se află clasa politică din România'. Rămân la această opţiune şi spun clar şi răspicat: da, alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru situaţia politică actuală", a spus şeful statului într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL în 13 noiembrie.

Școli bune, spitale moderne, infrastructură care duce la dezvoltarea regiunilor

 

O altă promisiune făcută de șeful statului în timpul campaniei electorale a făcut referire la școli, spitale și infrastructură:

”Vă spun de ce este extrem de important să mergem la vot şi să votăm corect, adică PNL. Este foarte important, fiindcă noi dorim să facem România bine, normală, noi dorim să avem instituţii care lucrează pentru cetăţean, şcoli bune pentru copiii români, spitale moderne pentru români, infrastructură care realmente duce la dezvoltarea regiunilor. Eu îmi doresc foarte mult ca şi Moldova să fie legată de restul ţării prin autostradă, prin cale ferată, în aşa fel încât şi aici să vină investitori, să aveţi locuri bine plătite şi lumea să înţeleagă că România face parte din zona dezvoltată a Europei.", a susţinut Iohannis în 21 noiembrie.

Aderarea României la spațiul Schengen

 

De asemenea, în timpul campaniei din turul 2 al alegerilor prezidențiale, Iohannis a lăsat să se înțeleagă faptul că subiectul aderării României la Spațiul Schengen va fi unul important pentru el, dacă va fi ales pentru un nou mandat.

Evident, influenţa României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile Uniunii Europene va fi una considerabil mai bună şi avem intenţia să folosim această situaţie în beneficiul României şi al românilor'', a afirmat şeful statului român la sosirea la Summitul PPE care a încheiat prima zi a congresului Partidului Popular European de la Zagreb.

Întrebat dacă acest lucru poate fi valabil şi pentru un nou impuls în vederea aderării la spaţiul Schengen şi la zona euro, preşedintele Iohannis a răspuns: ''Cu siguranţă. În noua configuraţie, discuţiile se vor relua şi, sigur, vom avea atunci cu mult mai mare greutate politică, ca să zic aşa” (20 noiembrie).

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie desfiinţată

 

Fostul candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis, a declarat că îşi menţine opinia că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie desfiinţată.

"Da (n.r. - îmi menţin opinia privind desfiinţarea secţiei speciale). Nu sunt specialist în acest domeniu, dar opinia mea de simplu preşedinte al României de la început a fost că această secţie nu trebuie înfiinţată, însă pentru a fundamenta o opinie pertinentă am cerut şi primit opiniile unor recunoscuţi experţi în materie, dintre care aş enumera Comisia de la Veneţia, GRECO, MCV, care spun că nu e nevoie de această secţie. Dacă toţi spun că aşa nu, eu sunt de părere că aşa nu, PNL este de părere că aşa nu şi alte partide sunt de aceeaşi părere, înseamnă că ne bazam pe ceva. Eu sunt de părere că această secţie nu trebuie să existe, este un instrument care prea uşor poate fi transformat în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor", a afirmat Klaus Iohannis, în 19 noiembrie.

România trebuie să treacă într-o zona economică de creștere sustenabilă, după politica Guvernului PSD ”eșuat”

 

”Politica economică a Guvernului eşuat, care, din fericire, a plecat, a fost o politică axată pe consum, o politică care a pus un accent extrem de mare, prea mare, pe consum şi în acest fel s-a ajuns să intrăm într-o zonă nesănătoasă la o serie de parametri. Însă, aceste lucruri pot fi corectate şi împreună cu Guvernul liberal mă voi implica pentru a face corecţiile necesare şi pentru a trece într-o zonă de creştere sustenabilă, o dezvoltare sănătoasă, care garantează românilor un trai mai bun", a spus preşedintele în cadrul unei dezbateri cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile desfăşurată în aula BCU.

Pe de altă parte, întrebat dacă împărtăşeşte viziunea ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, conform căruia sănătatea şi educaţia nu ar reprezenta priorităţi, preşedintele a răspuns: "Ele sunt prioritate şi o să împărtăşească această viziune".

Protejarea pădurilor

 

Și protejarea pădurilor României a fost un subiect în campania electorală.

”Vom face în continuare nu doar presiuni, ci şi politici care vor duce spre o mult mai bună gestionare a fenomenului. Iar, în ce priveşte pădurarii, pot să vă spun clar că este un profund regret pe care îl am că autorităţile nu au reuşit să facă mai mult şi să prevină aceste situaţii. (...) Din aceste autorităţi mă exclud. Preşedintele nu are atribuţii executive în supravegherea anumitor sectoare. Acestea revin autorităţilor guvernamentale. Dar nu o să încetez, ba chiar o să accelerez prezenţa mea în spaţiul public pentru a solicita soluţii pe această zonă", a spus șeful statului în 19 noiembrie.

Abrogarea ordonanței 114, care a afectat sectorul economic

 

"Ordonanţa a intrat în vigoare, a produs foarte mult deranj şi soluţia - din păcate, cea mai simplă, aşa, aparent - de anulare nu este fezabilă, fiindcă sunt chestiuni care nu mai pot fi întoarse pur şi simplu. Deci efectele acestei ordonanţe nu sunt simplu reversibile. Este nevoie de o analiză foarte profundă şi aici ştiu că noul guvern s-a apucat deja. Şi recunosc că şi noi, la Administraţie (Administraţia Prezidenţială - n. r.), ne-am făcut gânduri despre ce s-ar putea face pentru a reveni în normalitate. Şi pot să îi asigur pe români că se lucrează la această chestiune şi va fi rezolvată", a spus preşedintele în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii din 19 noiembrie.

O comunicare mai bună

 

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că, în cazul în care va obţine un al doilea mandat, îşi doreşte să comunice mai mult.

"Cred că aş comunica mai mult, poate partea de comunicare nu a ajuns încă la nivelul aşteptat sau optim. Şi aici, cu siguranţă, împreună cu echipa mea, vom continua cele mai bune abordări. Eu sunt însă decis să comunic mai mult, mai intens şi atunci şi feedback-ul românilor va fi mai uşor de citit pentru mine", a spus şeful statului la dezbaterea din 19 noiembrie.

Corectarea legii recursului compensatoriu

 

Dezbaterea Legii recursului compensatoriu trebuie reluată pentru a fi corectate erorile din cuprinsul ei, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii şi reprezentanţii societăţii civile, desfăşurată în aula Bibliotecii Centrale Universitare.

"Şi această lege trebuie reluată, trebuie întoarsă şi trebuie corectate erorile care s-au făcut aici. Cu majoritatea de atunci, acest lucru nu a fost posibil", a susţinut preşedintele.

Creșterea pensiilor și salariilor

 

"Nu am niciun război cu electoratul PSD, are dreptul să fie reprezentat de un partid democratic şi de asta trebuie trimis PSD în Opoziţie să se reformeze. (...) Noi o să avem grijă ca pensiile şi salariile să crească", a susţinut candidatul PNL, Klaus Iohannis, în campania electorală (19 noiembrie).

"Noi, şi eu şi actualul Guvern, ne dorim pentru români să ajungem în situaţia, şi vom ajunge, să creştem salariile şi pensiile, nu aşa cum mincinos răspândeşte PSD zvonul că noi am vrea austeritate", a mai afirmat Iohannis (18 noiembrie).

Oameni competenți în funcții publice

 

"Pentru următorul mandat am foarte multe proiecte, toate ţin de România normală. Avem nevoie de o resetare a României, asta însemnând să reparăm tot ce s-a stricat în aceşti ani. Marile sisteme publice trebuie repuse în funcţiune, aşa cum sunt gândite, sistemul de sănătate, şcoli, Poliţie, Jandarmerie şi aşa mai departe. Peste tot acest regim toxic Dragnea-Dăncilă şi-a înşurubat pilele, cunoştinţele, neamurile. Lucrurile trebuie reluate, trebuie aduşi oameni merituoşi, oameni pregătiţi în poziţiile de conducere, trebuie să refacem aceste sisteme, în aşa fel încât să funcţioneze pentru cetăţean. Asta deja este o muncă imensă. În paralel, trebuie create condiţii pentru o dezvoltare economică mai bună, mai sustenabilă", a afirmat Iohannis (18 noiembrie).

Acesta a adăugat că are şi proiecte importante ce ţin de securitatea naţională.

"Evident, sunt zone care ţin de securitatea naţională, unde trebuie să ne implicăm foarte mult, vorbesc aici şi de parteneriate cu SUA, unde am făcut paşi frumoşi în direcţia bună, dar vorbim şi de dotarea Armatei, de pregătirea soldaţilor. Avem nevoie de foarte multă implicare pentru a face ca economia, care va funcţiona din ce în ce mai bine, să aducă beneficii şi în buzunarele românilor, asta însemnând câştiguri mai substanţiale", a mai spus candidatul PNL.

Articol recomandat de sport.ro
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"
Citește și...
Dorința adevăratului
Dorința adevăratului "Celentano" din Fierbinți în ziua votului: "Pe mine, băutura m-a ridicat"

Cea mai vestită cârciumă din România a fost duminică închisă, pentru că locuitorii din oraşul Fierbinţi au mers disciplinaţi la vot.

Ce cadouri i-a oferit Viorica Dăncilă lui Iohannis la
Ce cadouri i-a oferit Viorica Dăncilă lui Iohannis la "dezbaterea" de la Palatul Parlamentului

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, s-a prezentat, vineri seară, la ceea ce echipa sa de campanie a gândit ca o dezbatere cu Klaus Iohannis şi a spus că i-a pregătit acestuia trei cadouri.

Iohannis, despre situația lui Raed Arafat:
Iohannis, despre situația lui Raed Arafat: "Am solicitat o evaluare"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Galaţi, că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă ca săptămâna viitoare să primească un răspuns lămuritor.

Iohannis a retrimis în Parlament legea lui Dragnea privind repatrierea aurului BNR
Iohannis a retrimis în Parlament legea lui Dragnea privind repatrierea aurului BNR

Președintele Klaus Iohannis a retrimis, miercuri, spre reexaminare în Parlament legea care a fost inițiată de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea rezerveri de aur a Bpncii Naționale a României. 

Întrebarea lui Cristian Leonte care l-a pus în încurcătură pe Klaus Iohannis
Întrebarea lui Cristian Leonte care l-a pus în încurcătură pe Klaus Iohannis

Cristian Leonte a fost unul dintre jurnaliștii invitați la dezbaterea organizată marți de PNL și Klaus Iohannis, pentru a pune întrebări candidatului din turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Recomandări
La Agenția pentru Mediu București, șefii le cer angajaților să mintă când întrebăm despre arderile ilegale din Capitală
La Agenția pentru Mediu București, șefii le cer angajaților să mintă când întrebăm despre arderile ilegale din Capitală

De departe, cea mai poluată zonă din România este regiunea București-Ilfov.

Mesajul Nadiei Comâneci după moartea lui Bela Karolyi. Antrenorul a relatat cum a întâlnit-o pe „Zeița de la Montreal”
Mesajul Nadiei Comâneci după moartea lui Bela Karolyi. Antrenorul a relatat cum a întâlnit-o pe „Zeița de la Montreal”

Doliu în lumea gimnasticii. Bela Karolyi, legendarul antrenor care a scris istorie cu Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, a murit în Statele Unite, la vârsta de 82 de ani.

Decizia fără precedent a SUA care poate schimba cursul războiului. Joe Biden le-a dat ucrainenilor permisiunea
Decizia fără precedent a SUA care poate schimba cursul războiului. Joe Biden le-a dat ucrainenilor permisiunea

Administraţia preşedintelui Joe Biden ar fi ridicat restricţiile care împiedicau Ucraina să utilizeze armele furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul teritoriului rus, susțin surse citate de agenția Reuters.