Dorința adevăratului "Celentano" din Fierbinți în ziua votului: "Pe mine, băutura m-a ridicat"


Ultimul update: Duminica 24 Noiembrie 2019 19:47
Data publicarii: Duminica 24 Noiembrie 2019 19:46
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019

Cea mai vestită cârciumă din România a fost duminică închisă, pentru că locuitorii din oraşul Fierbinţi au mers disciplinaţi la vot.

Între cei 5000 de oameni aflaţi pe listele de alegători sunt şi câţiva care au ajutat, în felul lor, târgul, să ajungă faimos până peste Ocean.

Printre ei, adevăratul Celentano, care s-a lăsat de băut şi s-a apucat de filosofie. Alături de el a fost şi o parte a echipei care a creat Las Fierbinţi.

Cântatul cocoşului pe telefonul lui nea Gică, poştaşul, însoţeşte vesel votarea în Fierbinţii de Jos. Şi membrii comisiei, şi alegătorii păşesc cu milă pe o folie de plastic, întinsă de teamă noroiului, de-a latul mochetei.

Membru comisie: "Pentru vot. E pus ca să nu se murdărească aici".

900 de oameni votează cuminţi, dar sunt şi excepţii.

Reporter: "L-ați ameninţat pe domnul..."
Localnică: "Dacă nu-i dau şi cu băţul!"
Reporter: "De ce?" 
Localnică: "Dacă aşa vreau eu!"

În Fierbinţii de Sus e forfotă mare. Bunicii fac sprint de la biserică până în fata ștampilei, şi pun ţara la cale.

Localnică: "Ce să ne mai dorim noi acum, că suntem babe! Clopotul, dangaaa. Auzi? Pace şi linişte şi să aibă unde munci".

Într-o zi ca aceasta, orice călător din altă circumscripţie se întreabă zgribulit de ce i-au zis Fierbinţi... o localitate cu aproape 5000 de suflete şi fix 400 de ani de atestare istorică. Sunt 15 ani de când comuna a fost preschimbată în oraş, şi 12 de când Fierbinţi a început să capete notorietate naţională, pe micul ecran.​

A mers la vot, perfect treaz, şi Celentano, cel original. Bucă îşi anunţă victorios fanii că şi-a încheiat recent relaţia primejdioasă cu sticla de tărie, din care echipa sitcomului a făcut o poveste.

Costel Bucă, "Celentano": "Uite care-i chestia, pe unii băutura i-a terminat, pe mine m-a ridicat. Altceva n-am fost, decât un beţiv. Notoriu e puţin zis. Eram etalon!"

Abstinenţa lui Celentano are clar un efect secundar: a început să-şi dorească mai mult de o cinzeacă.

Costel Bucă, "Celentano": "Câteva schimbări, dacă se poate. Nu în Fierbinţi, în toată ţara. Am ajuns rău de tot, rău, lumea plecată, copiii lăsaţi singuri".

Cu nea Bucă divorţat de pahar, în Fierbinti-Târg a rămas vacant rolul de vedetă locală. Ciprian e fierbințean abia de un deceniu, dar votează entuziast cu el însuşi, în penumbra secţiei din Căminul Cultural!

Ciprian: "Mi-ar plăcea să joc într-un serial! Urmărim Las Fierbinţi".
Reporter: "Cum v-aţi vedea că personaj?"
Ciprian: "Un om cinstit. Să nu fur, să nu mint".
Reporter: "Pai nu sunteţi aşa?"
Ciprian: "Nu".

Cei care ştiu sigur ce e de făcut în oraş sunt scenariştii Las Fierbinţi. La închiderea urnelor, aici se deschid camerele de filmat, pentru sezonul cu numărul 17. Primul episod, cel de Crăciun, va avea drept decor cârciuma lui Bobiță.

Olimpicii care au votat pentru prima dată. Ce îşi doresc de la preşedinte
Sute de studenți au votat în Regie. „Suntem fericiți pentru că vedem că nu e coadă”
VIDEO PROTVPLUS.RO