Printul Akishino si printesa Kiko, in vizita pe Valea Prahovei
Au vizitat Casa Poporului, Palatul Cotroceni si Castelul Peles, insa cel mai tare i-a incantat coliva romaneasca. Mezinul imparatului Japoniei si sotia sa au degustat pentru prima data la Manastirea Sinaia grau fiert, cu nuci si indulcit cu miere.
Dimineata, oaspetii au participat la slujba de sarbatoare de la Manastrirea Sinaia. Coliva romaneasca, adica specialitatea care se imparte in amintirea mortilor, a starnit curiozitatea printesei Kiko.
Cei doi oaspeti au fost ademeniti si cu produse vanatoresti, la Foisor. Apoi, dupa masa, a urmat turul Castelului Peles. Mare iubitor de animale si biolog de formatie, printul Japoniei a dat o fuga pana la Comarnic, ca sa vada cu ochii lui cum arata o ferma.
Impresionati, oaspetii au luat si notite despre oierit. Nu au plecat insa de la ferma fara sa guste din branza proaspata si din tuica fiarta. Sotii Akishino mai au de stat in Romania doua zile.
Traian Basescu i-a primit la Cotroceni pe printul si printesa Japoniei