Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost suspendat din functie

Ultima actualizare: 14-08-2014 07:11
Nicusor Constantinescu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost suspendat din funcție, luni, dupa ce Curtea de Apel București a decis, saptamana trecuta, meținerea deciziei de arestare preventiva in cazul acestuia.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, decizia de suspendare a lui Nicușor Constantinescu din funcția de președinte al Consiliului Județean a fost luata dupa ce Curtea de Apel București a mentinut, in 7 august, masura arestarii preventive in cazul acestuia, relateaza Mediafax.

Avand in vedere comunicarea Curții de Apel București inregistrata la Prefectura Constanța, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Incheierii Curții de Apel București nr. 588/07.08.2014, prin care a fost inlocuita masura controlului judiciar cu masura arestarii preventive pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinscu, luni, prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constata suspendarea de drept a mandatului șefului CJ Constanța, pana la incetarea masurii arestarii preventive. Compartimentul controlul legalitații actelor și contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicușor Daniel Constantinescu, Consiliului Județean Constanța și Secretarului General al Județului”, se arata in comunicatul Prefecturii Constanța. S

ursa citata mai precizeaza ca acest ordin poate și atacat in instanța de contencios administrativ. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 7 august, decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei. Hotararea Curtii de Apel este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO