Presedintele Basescu l-a numit pe Chitoiu interimar la Economie

10-10-2013 12:39

Daniel Chitoiu

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Varujan Vosganian din functia de ministru al Economiei si il numeste pe vicepremierul Daniel Chitoiu interimar la acest portofoliu.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat joi Decretul prin care se ia act de demisia lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, seful statului a semnat Decretul prin care este desemnat Daniel Chitoiu, viceprim-ministru, ministrul Finantelor Publice, ca ministru interimar al Economiei.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, marti, presedintelui Traian Basescu propunerea ca ministrul Finantelor Publice, vicepremierul Daniel Chitoiu, sa preia ca interimar conducerea Ministerului Economiei, urmand ca o noua propunere pentru acest portofoliu sa fie inaintata in maximum 45 de zile.

Vosganian si-a anuntat luni demisia din functia de ministru. El a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Demisia a fost prezentata la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Vosganian. El ramane insa senator, iar demisia sa din functia de ministru nu are vreo consecinta asupra solicitarii respinse de Senat.

La conducerea Ministerului Economiei a fost propus de PNL, temporar, vicepremierul Daniel Chitoiu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO