Noii ministri au depus juramantul la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: "Vineri promulg legile referitoare la OUG 13 si 14"

Klaus Iohannis

VIDEO. Noii ministri Tudorel Toader - Justitie, Mihai Tudose - Economie, Alexandru Petrescu - Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Rovana Plumb - Fonduri Europene au depus juramantul, in fata sefului statului

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura a fost LIVE pe Pro TV NEWS, de la Palatul Cotroceni.

Dupa citirea juramantului, noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, a omis initial sa si semneze juramantul, insa a fost intentionat in timp ce se indrepta spre presedintele Iohannis si a revenit la pupitru pentru a semna documentul.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au asistat presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si, respectiv, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, ceilalti membri ai Guvernului, consilierii prezidentiali.

Sinteza declaratiilor presedintelui Klaus Iohannis:

Citește și
Premierul Sorin Grindeanu
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

- Iata ca dupa relativ putin timp, ne intalnim aici in sala Unirii pentru prima remaniere guvermentala. Cred ca aceata miscare ste una buna.

- Va doresc succes, va doresc un mandat bun.

- Inteleg aceasta remaniere propusa de domnul ministru, ca o intarire a echipei guvernamentale.

- In acelasi timp, am constatat acum inainte sa ajung in sala Unirii, ca mi-au parvenit doua legi, abrogarea OUG 13 si OUG 14. Maine le voi promulga si vom trece la normalizarea situatiei.

- Nu-mi ramane decat sa va doresc mult succes, sa reusiti sa transformati acest guvern intr-o echipa puternica.

- Va doresc succes.

Administratia prezidentiala a anuntat ca seful statului a semnat, joi, urmatoarele decrete: decretul pentru revocarea lui Alexandru Petrescu din functia de ministru al Economiei; decretul pentru revocarea Mihaelei Virginia Toader din functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene; decretul pentru numirea lui Mihai Tudose in functia de ministru al Economiei; decretul pentru numirea Rovanei Plumb in functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene; decretul pentru numirea lui Tudorel Toader in functia de ministru al Justitiei; decretul pentru numirea lui Alexandru Petrescu in functia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, joi dimineata, presedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru functiile de ministri ai Justitiei - Tudorel Toader, Economiei - Mihai Tudose, Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat - Alexandru Petrescu si pentru cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene - Rovana Plumb.

Comitetul Executiv National al PSD a aprobat, miercuri, in unanimitate propunerile facute de conducerea coalitiei de guvernamant pentru cele patru portofolii.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, miercuri, votarea in unanimitate de catre CExN al PSD a propunerilor de ministri pe care le-a facut: Tudorel Toader la Justitie, Alexandru Petrescu - Mediul de Afaceri, Rovana Plumb - Fonduri Europene si Mihai Tudose - Economie.

Grindeanu a precizat ca schimbarea de la Ministerul Fondurilor Europene este data de faptul ca PSD considera prioritar acest domeniu.

Grindeanu a precizat ca, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, au fost votate in unanimitate cele patru propuneri de ministri la care a ajuns in urma discutiilor cu persoanele pe care le viza si ”consultarile zilnice, daca nu mai des, cu conducerea partidului”.

Sorin Grindeanu a precizat ca, in ceea ce priveste schimbarea de la Ministerul Fondurilor Europene, actuala detinatoare a portofoliului, Mihaela Toader, ”ramane in echipa, face parte din echipa”, insa inlocuirea este determinata de ceea ce PSD considera prioritate pentru guvernare, respectiv atragerea de fonduri europene.

Am vrut sa intarim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate”, a subliniat Grindeanu.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Marian Oprisan, iritat ca jurnalistii nu il intreaba pe Dragnea despre casa lui Iohannis:
Marian Oprisan, iritat ca jurnalistii nu il intreaba pe Dragnea despre casa lui Iohannis: "Nu aveti curaj"

Marian Oprisan a fost vizibil iritat la conferinta de presa sustinuta de Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, dupa sedinta CExN a celor de la  PSD.

4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose,
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv

La nici doua luni dupa instalare, guvernul Grindeanu trece printr-o prima remaniere.

Mihai Chirica ramane in PSD, dar pierde functia de vicepresedinte. Dragnea:
Mihai Chirica ramane in PSD, dar pierde functia de vicepresedinte. Dragnea: "Sper sa inteleaga de ce a fost nervos partidul"

Mihai Chirica, primarul Iasiului si cel mai aprig contestatar din PSD al lui Liviu Dragnea si al guvernului Grindeanu in scandalul ordonantei 13, a fost sanctionat miercuri de propriul partid. Si-a pierdut functia de vicepresedinte PSD.

Ciolos:
Ciolos: "Grindeanu nu reuseste sa iasa din logica unor afirmatii false facute de PSD." Subiectul care a aprins spiritele

 Premierul Sorin Grideanu a declarat, luni, ca in perioada urmatoare, ministrii vor iesi cu o analiza la zi a situatiei pe care au gasit-o la ministere dupa ce s-au instalat si obiectivele lor pe perioada mandatului.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.