Premierul Orban, despre riscul infectării: ”La școală, copiii sunt mai în siguranță”

Ultima actualizare: 07-09-2020 13:13
ludovic orban
Inquam/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban este de părere că minorii sunt ”mai în siguranță” la școală, din punctul de vedere al riscului de infectare cu Covid-19, deoarece vor fi supravegheați de cadrele didactice.

Șeful Guvernului a anunțat, luni, încă o dată, că școala va începe pe 14 septembrie, ”în funcţie de nivelul de răspândire a virusului".

”După părere mea, la școală, copiii sunt mai în siguranță, pentru că sunt sub supravegherea cadrului didactic, poartă măști, sunt cât de cât la un nivel de distanțare fizică, pe când copiii în vacanță, mai ales copiii care au fost lăsați liberi pe terenurile de sport, în parcuri, au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea care va fi la școală.

Deci aici, insist foarte mult, managementul școlilor trebuie să asigure regulile de protecție sanitară, astfel încât să diminueze la maxim posibilitatea de răspândire a virusului între elevi și între cadrele didactive.” - a declarat premierul, după o ședință a conducerii PNL.

În Franța, 22 de şcoli au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19.

"În Franţa continentală au fost închise 12 şcoli dintr-un total de peste 60.000, ceea ce reprezintă un număr mic. Adăugând 10 şcoli din La Reunion (insulă), numărul acestora este de 22", a spus Ministrul francez al educaţiei Jean-Michel Blanquer pentru postul de radio Europa 1, potrivit Agerpres.

De asemenea, în Republica Moldova, 125 de profesori s-au infectat cu noul coronavirus în primele 2 zile după deschiderea anului școlar, iar alți 250 se află acum în izolare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO