Elevii britanici s-au întors la școală. Cum se desfășoară orele de curs

Ultima actualizare: 07-09-2020 09:32

Ca în aproape toată Europa, și elevii britanici s-au întors la școală. După primele zile, impresiile sunt încurajatoare: nici copiii, nici părinții nu au regrete, iar măsurile sanitare nu par deranjante.

N-au mai călcat de cinci luni într-o sală de clasă şi, la revenire, mulţi elevi au fost emoţionaţi. Dar nu din cazua coronavirusului.

Elev: „Nu mi-am văzut colegii de secole... Avem și profesori noi, săli de clasă diferite”.

În interiorul unei scoli gimnaziale din Anglia, se observa la tot pasul semnele vremurilor deloc fireşti pe care le trăim.

„Careul” matinal cu directoarea se face virtual, copiii se spală des pe mâini, clasele nu se intersectează nici măcar în recreație, iar în pauza de masă se intră eşalonat în cantină.

Scott Mclean, corespondent CNN: „La această școală, toate ușile și ferestrele sunt deschise tot timpul. Nu este impus prin lege, dar guvernul recomandă „o bună igienă respiratorie” și asta e cea mai bună soluție găsită de școală”.

Elev: „E cam frig uneori, mai ales când ai banca fix lângă ușă”.

Pentru majoritatea copiilor, frigul e, totuşi, preferabil măştilor de protecție.

Elevilor din clasele mici nu li se impune să poarte măşti, iar în cazul liceenilor, decizia e lăsată la nivelul şcolii.

Surprinzător sau nu, elevii britanici preferă prezența fizică în bănci în locul cursurilor online. Nici părinţii n-au stat mult pe gânduri dacă să-i trimită sau nu la şcoală.

Totuşi, în Scoţia, unde şcolile s-au deschis de aproape o lună, absențele s-au triplat şi mai toate sunt asociate pandemiei.

Reporter CNN: „Care e primejdia mai mare? Să pierzi cursurile ori să iei virusul?”
Directoare de școală: „Statisticile spun că pierderea orelor de curs. Copiii au nevoie să revină la școală pentru binele lor emoțional, pentru sănătatea lor mintală și pentru învățare”.

În ultimele 24 de ore Marea Britanie a raportat aproape 3.000 de cazuri noi de Covid-19. De câteva zile, vecinii spanioli, unde de asemenea s-au redeschis şcolile, anunţă şi ei o creştere alarmantă a îmbolnăvirilor cu noul virus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO