Guvernul promite că va ”găsi soluţii astfel încât să existe acces la manuale pentru copii”

Ultima actualizare: 06-09-2020 14:50
manuale

Premierul Ludovic Orban afirmă că, „în mare”, problemele legate de asigurarea manualelor şcolare necesare în anul şcolar 2020-2021 sunt rezolvate.

Șeful Guvernului a precizat că mai sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea manualelor şcolare doar pentru elevii care au trecut în clasa a 8-a.

În schimb, Orban susţine că dificultăţile privind livrarea manualelor au fost cauzate de faptul că ”PSD-ul a vrut să modifice sistemul de achiziţii”.

Şi aici am avut probleme tot din cauza modului în care PSD-ul a vrut să modifice sistemul de achiziţii. Vom găsi soluţii astfel încât să existe acces la manuale pentru copii”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

El a precizat că în acest an şcolar vor exista inclusiv manuale online 3D, care sunt mult mai atractive pentru copii.

”În mare, cu toate categoriile de manuale, din ceea ce ştiu eu, problema este rezolvată. Într-adevăr, la clasa a opta este o problemă, dar sper să o rezolvăm până la începutul şcolii”, a adăugat şeful Executivului.

Generaţia care începe clasa a opta în anul şcolar 2020-2021 – prima la care a existat clasa pregătitoare - s-a confruntat la fiecare început de an şcolar cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea manualelor. Elevii nu învaţă după vechile manuale şcolare întrucât s-au produs modificări semnificative în ceea ce priveşte programa şcolară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!