Orban, despre reducerea TVA: ”Nu putem accepta să aruncăm în aer România”

Ultima actualizare: 18-12-2019 11:34
Ludovic Orban
Agerpres

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, despre proiectul de lege privind reducerea TVA, susținând că Guvernul nu acceptă "populismele PSD".

Șeful Executivului a precizat că guvernarea liberală nu renunţă la angajamentul de a readuce România pe "direcţia corectă" şi de a demonstra clar că are capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corecteze "toate gravele deficienţe provocate de guvernările PSD".

"După cum aţi urmărit ieri şi, de fapt, în ultimele săptămâni, s-a pornit o sarabandă de proiecte de lege fără niciun fel de fundamentare economică, care creează cheltuieli suplimentare şi care reduc veniturile publice. Ieri s-au adoptat în Comisia de muncă două proiecte de lege: proiectul de lege de dublare a alocaţiilor şi proiectul de lege de reducere a TVA, care au un impact bugetar negativ, calculat de peste 18 miliarde, ceea ce ar însemna că, dacă ele ar intra în vigoare, ar duce deficitul bugetar de la 3,6% la 5,7%. Nu putem accepta să aruncăm în aer România doar pentru că nişte politicieni care au rămas repetenţi în trei ani de guvernare continuă campania populistă şi continuă să îşi bată joc de România", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat că nu renunţă la angajamentul liberalilor de a readuce România pe "direcţia corectă".

"O spun limpede, nu ştiu ce se va întâmpla în plenul Camerei Deputaţilor şi în perspectivă, dar eu nu renunţ la angajamentul nostru de a readuce România pe direcţia corectă şi de a demonstra clar că avem capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corectăm toate gravele deficienţe provocate de guvernările PSD. Ca atare, să ştie foarte clar cei care astăzi iau decizii, că guvernul nu acceptă populismele PSD şi că guvernul nu va accepta să facă praf bugetul României numai pentru intenţia de răzbunare a unor politicieni care şi-au bătut joc de România în ultimii ani", a mai afirmat Ludovic Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO