Ponta: Semnatura pentru desfiintarea CC, DNA si ANI, o intoxicare. Ce sustine Dogaru

×
Codul embed a fost copiat

Un document ce ar fi semnat de liderii USL si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate arunca in aer scena politica romaneasca. Printre obiective, partile semnatare si-ar propune desfiintarea unor institutii importante.

Liderii USL au semnat documentul pe 13 iunie, impreuna cu 60 de asociatii, fundatii si organizatii nonguvernamentale.

Cele doua paragrafe ale acordului poarta semnatura liderilor puterii, Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin. Politicienii consemneaza ca sunt de acord, "de principiu" cu o lista propusa de Consiliul National al Societatii Civile, prin sindicatul cadrelor militare disponibilizate.

In textul asumat de toti cei implicati, este stabilit ca incepand din 18 iulie si pana la debutul campaniei electorale parlamentare, "fiecare punct va fi redactat de comun acord in forma definitiva, in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri a CSNC care l-a propus".

Restul documentului contine lista de prioritati, mai exact 22 de obiective imediate. Reprezentantii sindicatelor si ai societatii civile consemneaza "desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip CCR, ANI, CNSAS"

Citește și
ponta
Ponta: Referendumul se va desfasura pe parcursul unei singure zile, nu mai este timp de modificari
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Premierul a precizat ca acordul viza doar inceperea unor discutii si spunand ca e o intoxicare tipica PDL.

Acordul mentioneaza ca liderii USL sunt de acord, "in principiu", cu lista obiectivelor propuse de entuitatile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

Premierul sustine ca nu stia nimic despre existenta acestor cerinte.

"Incepand din 18 iulie 2012, pana la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord in forma defintiva, in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri a CNSC care l-a propus", se mai arata in document.

"Este o intoxicare tipica de campanie a PDL-ului disperat ca pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagina in care se spune foarte clar ca, incepand cu 18 iulie si pana la debutul campaniei electorale parlamentare, deci pana in noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri. In rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiintat Curtea Constitutionala si...sunt bagate de la PDL si de la Basescu, disperati fiind ca pierd referendumul. E tipic, inctoxicarile tipice de la PDL de natura securista", a spus Ponta.

Intrebat daca USL intentioneaza sa desfiinteze Curtea Constitutionala, ANI si DNA, premierul a raspuns negativ.
"Nici vorba, cum sa luam in calcul asa ceva, dar acolo sunt 53 de asociatii si avem timp pana in noiembrie sa discutam cu fiecare. Cum sa desfiintezi DNA si Curtea Constitutionala ? Fiecare om mai exaltat poate sa ceara orice, dar noi am semnat ca am fost de acord cu un singur lucru: ca o sa discutam pana la inceputul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva si nici nu ne-a fost prezentat niciodata nimic altceva", a mai spus Ponta.

Consiliul National al Societatii Civile Romanesti (CNSC) a postat, in 12 iulie pe site-ul sau un document intitulat "Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernari", prima pagina a acestuia avand sus, in ordine, scris "de acord" si numele lui Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Organizatiile membre ale CNSC afirma ca vointa lor este sa obtina, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului, adica demisia presedintelui Romaniei, alegeri anticipate separate si "adoptarea unor masuri ferme pentru a impiedica fraudarea alegerilor".

Pentru aceasta ele au un set de obiective imediate, printre care si restaurarea democratiei, in acest scop cerand "restaurarea democratiei constitutionale participative, interzicerea stricta a amestecului Executivului in deciziile Legislativului si ale puterii judecatoresti".

De asemenea, CNSC mai enunta: "Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc. Incredintarea atributiunilor acestora structurilor statului deja existente".

De asemenea, CNSC propune respectarea dreptului la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si "lustratiilor", a "actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare", depolitizarea structurilor militare de ordine publica, a invatamantului, justitiei, TVR si Radioului national, "depolitizarea conducerilor firmelor, societatilor si companiilor de stat, introducerea votului uninominal pur si, in Codul Penal, a unor pedepse mari pentru frauda electorala, mita electorala si fraudarea votului in Parlament.

Organizatiile din CNSC mai vor modificarea Constitutiei in sensul acordarii dreptului de suspendare a presedintelui de catre cetateni, printr-un milion de semnaturi, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale si diferentierea politicii de partid de politicile publice, renuntarea la reforma administrativa a judetelor.

O alta propunere este promulgarea unei legi a raspunderii prezidentiale ca CA al TVR sa aiba in componenta doi reprezentanti ai CNSC, iar intre membrii Consiliului de administratie ai TVR, dar si intre angajatii institutiei sa nu existe legaturi de gradul 1 sau 2 de rudenie.

Totodatam, cer "abrogarea HG-urilor si OUG-urilor care au stabilit renuntarea la drepturile prevazute in contractile colective de munca, sporuri, al 13-lea salariu, tichete de masa, vacanta, cresa, etc", dar si " acordarea drepturilor ce decurg din Legea Recunostintei 341/2004, cu eliminarea situatiilor discriminatorii, sesizate in normele de aplicare ale acesteia", precum si "renuntarea la "marea privatizare", adica la cedarea de catre statul roman a ultimelor proprietati ale statului".

CNSC reuneste 53 de asociatii, printre care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR , Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), Federatia Nationala Unirea a Pensionarilor din Romania, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, Sindicatul Tinerilor Profesori , Asociatia pentru Promovarea Principiilor Europene in Noile Structuri ale Societatii Romane, Asociatia Pro Concordia – Craiova, Asociatia Proprietarilor pe Legea 112 si a Chiriasilor din Casele Nationalizate, Sindicatul National al Revolutionarilor, Liga Nationala a Revolutionarilor din Decembrie 1989, Asociatia Romanilor din Olanda, Federatia UNITESA a Personalului din Invatamantul Universitar, Forumul diasporei de pretutindeni cu sediul la Washington, Asociatia Nationala a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate din Cadrul Instantelor Judecatoresti si Parchetelor, Asociatia Nationala a Aviatorilor Profesionisti, Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administratia Strazilor.

Dogaru: Desfiintarea CC, ANI, DNA, CNSAS a fost discutata cu liderii USL

Colonelul in rezerva Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a declarat, joi, pentru gandul.info ca obiective precum desfiintarea Curtii Constitutionale, a ANI, a DNA si a CNSAS au fost discutate cu liderii USL.

"Materialul este din ianuarie l-am discutat cu liderii USL pana in luna aprilie, urmand sa-l semneze ei atunci. Lista a ramas neschimbata, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost indeplinite", a declarat colonelul in rezerva Mircea Dogaru.

El a precizat ca liderii USL nu au avut obiectii asupra niciunui punct cuprins in acest document. "Curtea Constitutionala, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. Noi spre exemplu suntem in proces cu Curtea Constitutionala de doi ani negandu-i dreptul la existenta pe baza faptului ca legea de functionare a Curtii Constitutionale excede Constitutia. Toate legile aparute cu aprobarea acestor indivizi care nu au nicio legatura cu justitia, sunt nule de drept", a subliniat Dogaru.

Intrebat de gandul.info daca cei de la USL sunt de acord cu aceste puncte, liderul SCMD a spus ca cei de la USL sunt de acord cu toate punctele cuprinse in lista de obiective. Mai mult, el a sustinut ca cei de la USL au avut la dispozitie documentul patru luni de zile. "Ei au avut patru luni acordul la dispozitie, l-au semnat si nu au avut nicio obiectie. Curtea Constitutionala dubleaza Inalta Curte de Casatie si Justitie, DNA dubleaza Parchetul General, nu se justifica. Sunt institutii bugetivore, care nu se justifica si care dubleaza institutii ale statului si arme politice in mana unora si altora. Le-a facut Nastase pentru el si au incaput pe mana altora, dar asta e alta problema. Ei au semnat protocolul cu noi. Materialul respectiv l-au avut la dispozitie patru luni", a declarat pentru gandul.info Dogaru.

El a spus ca nu conteaza ca Uniunea Europeana a spus ca nu se pot desfiinta institutii precum Curtea Constitutionala sau DNA. "Cei de afara fac o grava confuzie intre Curtea Constitutionala si Curtea Suprema din alte state. O sa le explicam ca avem o Curte, se numeste ICCJ. Nici o problema, o sa le explicam noi. O sa-i explicam lui Barroso ca a fost ales cu votul a 22% din electorat lui madam Merkel ca a fost aleasa cu 34% din intregul electorat si numai rusii mai au baremul de 50% plus unu. Acesti europeni la care ne uitam ca la niste dumnezei sunt de fapt niste copii mari, care gandesc mai putin decat noi pentru ca au mai multa tehnica la dispozitie. Cand le spui ca in Romania respectam democratia ei spun «vai dar trebuie respectata»”, a fost punctul de vedere exprimat de colonelul in rezerva Mircea Dogaru.

Un document prin care 53 de asociatii sustineau desfiintarea CC, ANI si DNA, insotit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin a fost facut public, joi, premierul precizand ca acordul viza doar inceperea unor discutii si spunand ca e o intoxicare tipica PDL.

Acordul mentioneaza ca liderii USL sunt de acord, "in principiu", cu lista obiectivelor propuse de entuitatile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. "Incepand din 18 iulie 2012, pana la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord in forma defintiva, in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri a CNSC care l-a propus", se mai arata in document.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Basescu spune ca ii va face o plangere penala lui Ponta pentru afirmatiile legate de Vila Dante
Basescu spune ca ii va face o plangere penala lui Ponta pentru afirmatiile legate de Vila Dante

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca va face o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, considerand ca acesta trebuie sa raspunda in fata legii pentru afirmatiile legate de Vila Dante.

Ponta: Referendumul se va desfasura pe parcursul unei singure zile, nu mai este timp de modificari
Ponta: Referendumul se va desfasura pe parcursul unei singure zile, nu mai este timp de modificari

Premierul Victor Ponta a declarat ca referendumul pentru demiterea presedintelui se va desfasura pe parcursul unei singure zile, deoarece nu mai este timp ca Parl

Ponta: Comisarul european Viviane Reding habar nu are de situatia din Romania, este in campanie PDL
Ponta: Comisarul european Viviane Reding habar nu are de situatia din Romania, este in campanie PDL

Premierul Victor Ponta sustine ca Viviane Reding, comisar european pentru Justitie, habar nu are de situatia politica din Romania si se afla in campanie electorala pentru PDL.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.