Basescu spune ca nu il va gratia pe Nastase. "A primit doi ani, enorm, dupa mine"

Dată publicare: 26-07-2012 12:58
Dată actualizare: 01-10-2012 00:55


Traian Basescu, Adrian Nastase

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca nu il va gratia pe Adrian Nastase in situatia in care, intors la Cotroceni, va primi o cerere in acest sens.

"De ce mi-ar fi imposibil sa spun «da» pe o cerere de gratiere a lui Adrian Nastase, pentru ca el este o lectie pentru toti. Adrian Nastase a primit doi ani, enorm dupa mine, dar asa a hotarat justitia si probabil va face opt luni, cu toate facilitatile care sunt. Functionarii care au pus in aplicare ce le-a cerut Adrian Nastase au primit sase, sapte ani. Acest caz este un caz emblematic, functionarii trebuie sa stie ca oamenii politici vin si pleaca si ca sunt mult mai putini responsabili pentru ilegalitati decat ei, functionarii publici. Cred ca acest caz este o lectie extraordinara pentru aparatul de stat romanesc", a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax, care citeaza Realitatea TV.

De asemenea, Traian Basescu a spus ca Adrian Nastase stie ca dosarele sale au plecat de la oameni din partidul sau.

"Acesta cu «Trofeul calitatii» nu a trecut pe la mine, pentru ca intre timp se modificase legea, dar, din cate stiu, este plecat de la autosesizarea procurorilor, ca urmare a scandalului de presa. Dar, in rest, toate dosarele lui Adrian Nastase sunt plecate de la colegi de-ai lui de partid. De altfel, as fi fost foarte curios sa se faca public acel testament, pentru ca eu sunt convins ca acolo Adrian Nastase a fost cinstit", a spus el.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO