Crin Antonescu NU se mai retrage din politica daca Traian Basescu se intoarce la Cotroceni

Dată publicare: 26-07-2012 11:23
Dată actualizare: 02-11-2012 23:16


Crin Antonescu, Victor Ponta

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, referitor la retragerea sa din politica daca Traian Basescu se intoarce la Cotroceni dupa referendum, ca nu mai este "legat de niciun ramasag".

El a spus ca indemnurile la neprezentare la urne dau "peste cap orice conditie de competitie electorala".

"N-am facut o promisiune, ca nu datoram nimanui. Am spus pur si simplu domnului Basescu ca inteleg ca dupa referendumul acesta nu o sa mai fim impreuna, ori pleaca dansul ori plec eu (…) Cand am vazut, totusi, cat de mult sunt interesati partizanii domnului Basescu, parca mai mult chiar decat de ramanerea domniei sale, daca plec eu, dar nu cumva ma razgandesc eu, sigur ca am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire sa raman, ca vad ca asta le place si vreau si eu sa le fac anumite bucurii, dar, dupa aceea, chiar dupa introducerea conditiei de cvorum, am spus, da, chiar si asa, e in regula, daca nu se strang 9 milioane de oameni sa se pronunte asupra acestei chestiuni sau daca ia mai multe voturi Traian Basescu, am plecat si ma duc invartindu-ma.

A survenit acum si acest element care da peste cap orice conditie de competitie electorala, in care domnul Basescu striga: fugiti, fugiti de la urne. Evident ca nu mai sunt legat de niciun angajament si de niciun ramasag", a spus Crin Antonescu, miercuri, potrivit Mediafax, care citeaza Antena 3.

El a adaugat insa ca nu stie daca mai poate face politica in eventualitatea in care noua milioane de romani ar vota pentru la referendum, iar Traian Basescu s-ar intoarce la Cotroceni.

"Exista insa o alta problema si chiar nu pot sa-i raspund acum. Eu nu stiu, daca, Doamne fereste, vom avea situatia cu 7-8-9 milioane, la limita, de oameni care vin si spun ceva, cu votul lor, cu constiinta lor, cu dreptul lor si cineva, in ignorarea completa a acestei situatii, revine totusi la Cotroceni, eu nu stiu pur si simplu daca mai pot sa fac politica in continuare fata de aceasta situatie. Nu stiu, psihologic. O sa vedem", a mentionat el.

"Noi suntem, de fapt, in practica, impinsi catre legea pe care au facut-o PDL-istii si nu s-a mai suparat nimeni in Europa, aceea absurda in care in care ai nevoie de 9 milioane de «da»-uri", a mai spus el.

Crin Antonescu a declarat, in 6 iulie, la sedinta Parlamentului privind suspendarea presedintelui, ca, daca Traian Basescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage din viata politica. El a facut si ulterior declaratii pe aceasta tema.

Rezultatele referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu - LIVE pe stirileprotv.ro

Primele date ale scrutinului de duminica, 29 iulie 2012, privind prezenta la vot, incidentele la nivel national (raportate de autoritati), dar si rezultatele de la Referendum 2012 le veti afla pe www.stirileprotv.ro.

Astfel, in ziua referendumului, corespondentii ProTv vor transmite LIVE imagini pe www.stirileprotv.ro si vor relata din cele mai importante locuri.

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO