Ponta, in vizita in tara atat de bogata incat din cand in cand le da "prime" locuitorilor. "As putea sa ma obisnuiesc aici"

×
Codul embed a fost copiat

In penultima zi a turneului sau in zona Golfului, Victor Ponta s-a intalnit cu Emirul si premierul Kuwaitului, micul stat care detine aproape o zecime din tot petrolul de pe pamant.

Premierul a vizitat si cladirea parlamentului si s-a plans ca Parlamentul nostru este cel mai mare si cel mai scump din lume, in special iarna, cand vine factura la incalzire.

Statul Kuwait este atat de bogat inca din cand in cand le da cadouri tuturor cetatenilor. In 2011, cand au sarbatorit 50 de ani de independenta, fiecare kuweitian a primit in dar 3500 de dolari. Benzina este de vreo 6 ori mai ieftina decat in Romania. O tara care in 1992 a fost distrusa aproape in totalitate dupa invazia irakiana a renascut din cenusa cu ajutorul petrodolarilor.

"Kuwaitul este una dintre acele tari in care se spune ca daca infingi un bat in pamant, sau in desert in cazul de fata, iese pur si simplu petrol. In spatele meu palatul Seiff unde emirul si premierul isi primesc delegatiile oficiale. Kuweitienii au cea mai valorosasa moneda din lume: un dinar kuweitian este egal cu 3,5 dolari. Este intr-atat de valoroasa incat au chiar bancnote de o jumatate de dinar si un sfert de dinar", relateaza corespondentul ProTV, Paul Angelescu.

Senatorul roman Victor Ponta a avut ocazia sa incerce si fotoliul de parlamentar... kuweitian !

Citește și
ponta qatar
Victor Ponta vrea sa le vanda arabilor Aeroportul International din Otopeni si Aeroportul Baneasa. "Ramane sa negociem"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

"Cred ca as putea sa ma obisnuiesc vreo 6 luni in schimb de experienta", a comentat premierul.

Pentru o tara atat de bogata, parlamentul este insa destul de mic si putin costisitor.

"Nu ati vazut dimensiunile parlamentului nostru, acela este mare. Si este foarte costisitor, credeti-ma! In timpul iernii va pot spune ca este probabil; cea mai costisitoare cladire din lume pentru ca trebuie sa o incalzesti”, a spus Ponta.

Kuweitienii au la dispozitie unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, iar premierul spera sa-i convinga sa aduca bani si in Romania. Din Kuwait urmatoarea oprire a fost la Abhu Dabhi. Insa doar o FOARTE scurta oprire....

"Cred ca este o premiera in ceea ce priveste vizitele oficiale. Premierul a fost preluat de la scara avionului de pe aeroportul din Abhu Dhabi de o flotila de elicoptere a Emiratelor Arabe Unite si se va duce intr-o scurta vizita in Dubai", a mai relatat Paul Angelescu.

Premierul Ponta spera ca in Dubai, tara de origine a companiei aeriene Emirates, va gasi investitori pentru compania Tarom dar si pentru aeroportul Otopeni.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Ce nota acorda Victor Ponta guvernarii:
Ce nota acorda Victor Ponta guvernarii: "Nu ma apuc sa-mi contrazic mama. E mai obiectiva decat mine"

Premierul Victor Ponta a sustinut ca este de acord cu mama sa care a dat guvernarii nota 8, pentru ca e mai obiectiva decat el, relateaza Agerpres.

Victor Ponta vrea sa le vanda arabilor Aeroportul International din Otopeni si Aeroportul Baneasa.
Victor Ponta vrea sa le vanda arabilor Aeroportul International din Otopeni si Aeroportul Baneasa. "Ramane sa negociem"

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, la Doha, ca in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o oferta de investitii referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.