Ponta: E dreptul Monicai Macovei sa ceara demisia lui Rus; daca un ministru greseste, il sanctionez

25-06-2012 11:53

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, cererea europarlamentarului PDL Monica Macovei ca ministrul de Interne, Ioan Rus, sa demisioneze.

"Daca greseste vreun ministru, il sanctionez. Eu cred ca in acest moment trebuie sa le spunem oamenilor ce facem in viitor. Scandalurile, certurile nu intra direct in fisa postului meu si vreau sa-mi fac datoria fata de oameni", a spus Ponta, raspunzand unei intrebari referitoare la modul in care a actionat Ioan Rus in cazul lui Adrian Nastase.

Solicitat sa comenteze faptul ca europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut demisia ministrului de Interne pentru modul in care acesta a actionat in cazul lui Adrian Nastase, Ponta a replicat: "E dreptul ei".

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei semnaleaza incalcari ale legii in cazul fostului premier Adrian Nastase, de la "negocierea" unui regim preferential de a ajunge la inchisoare pana la vizitele primite la spital, si cere demisia ministrului de Interne, Ioan Rus.

"Gestul ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, de a-l suna pe condamnatul Adrian Nastase si de a negocia cu acesta un regim preferential de a ajunge la inchisoare este inacceptabil. si asa ramane, chiar daca ministrul ar promite public ca va telefona tuturor condamnatilor la pedepse cu inchisoare de azi incolo ca sa-i intrebe cum vor sa fie dusi la penitenciar", sustine Monica Macovei, intr-o declaratie remisa, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca are dubii serioase in legatura cu diagnosticul fostului premier Adrian Nastase, avand in vedere ca a fost pus de serban Bradisteanu, fost senator PSD si cercetat pentru coruptie.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO