Ponta, despre schimbarea lui Dragnea din funcție: ”Va fi o bătălie de mai lungă durată”

Ultimul update: Miercuri 05 Decembrie 2018 16:24
Data publicarii: Miercuri 05 Decembrie 2018 16:18
Categorie: Politic
Victor Ponta

Deputatul Victor Ponta, lider Pro România, a declarat miercuri că Liviu Dragnea va fi schimbat probabil până în aprilie din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Ponta susține că în acest moment nu există majoritate parlamentară şi că nu a fost supusă la vot cererea de revocare a lui Dragnea deoarece aceasta ar putea fi votată inclusiv de membri ai PSD.

"Se va întâmpla şi schimbarea lui Dragnea. Se vor mai lupta, se vor mai ţine de scaun. Dacă ar avea voturi, ar supune la vot. (...) Neexistând o majoritate, dacă exista se supunea la vot şi se respingea cererea. Va fi o bătălie de mai lungă durată, vor mai veni colegi parlamentari şi la Pro România şi, probabil, la un moment dat, nu ştiu - în februarie, martie, aprilie -, vom reuşi să avem la Camera Deputaţilor un preşedinte care într-adevăr să existe. Dl Dragnea stă închis în buncăr acolo şi nici măcar nu vine să îşi susţină punctul de vedere şi trimite nişte trupeţi care să se lupte. (...) Ca să funcţioneze, Camera Deputaţilor trebuie să aibă o majoritate. Dacă acea majoritate nu mai există, să blochezi hârtii la biroul preşedintelui, care se închide în birou cu hârtiile, este o chestiune anormală, care nu poate funcţiona într-o democraţie", a afirmat Ponta, după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, conform Agerpres.

El a spus că deputaţii de la Pro România susţin solicitarea PNL de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţie, dar nu vor intra în grevă parlamentară.

"Eu vin la muncă pentru că m-au votat oamenii să votez legi bune, să mă opun celor rele, asta fac toţi de la Pro România care acum sunt într-un număr deja semnificativ. Noi susţinem solicitarea PNL de revocare din funcţie a lui Dragnea dintr-un motiv foarte simplu: în momentul în care ai un preşedinte care se închide în birou cu hârtiile şi nu dă drumul la hârtii, nu ai o funcţionare normală a Camerei Deputaţilor şi cred că ar trebui să funcţionăm normal. Avem un Parlament care nu funcţionează pentru o singură persoană, pentru că nu vrea dl Dragnea. La un moment dat, o să plece dl Dragnea şi o să avem şi Guvern şi Parlament. (...) Am discutat şi cu colegii din PSD, de aceea nu au supus la vot pentru că le e frică că vor vota şi pesedişti", a adăugat Ponta.

Miercuri, PNL a solicitat revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

După şedinţă, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că plenul va trebui să dea votul final pe cele două proiecte de revocare din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor.

Victor Ponta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Prima reacție a lui Dragnea după scandalul din Parlament: ”Ăsta este Iohannis, zapciul”
Prima reacție a lui Dragnea după scandalul din Parlament: ”Ăsta este Iohannis, zapciul”
Circ de zile mari în Parlament. Opoziția a forțat revocarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților
Circ de zile mari în Parlament. Opoziția a forțat revocarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lia Olguta Vasilescu
Olguța Vasilescu cere OUG privind amnistia și grațierea
Neînțelegeri în coaliția de la guvernare, din cauza ordonanțelor privind Codurile penale
Încă o demisie din PSD. Un fost primar și-a anunțat retragerea din partidul lui Dragnea
Primari din PSD ar pune la cale să se alăture Alianței Vestului
Scandal la Parlament. Președintele PMP a părăsit lucrările Birourilor permanente
Tăriceanu, despre OUG privind codurile penale: ”Nu am văzut ordonanţa”
Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, proiect de lege, imunitate
Rădulescu: OUG privind Codurile penale nu va cuprinde prevederi referitoare la amnistie şi graţiere
Parlamentarii au făcut ping-pong cu destinele persoanelor cu handicap grav: ”Este un abuz”
Ideea deputatului PSD Cătălin Rădulescu: cât de ușor scapi dacă faci evaziune
Ludovic Orban, despre OUG pe Codurile Penale: ”Trebuie să fim cu ochii în patru”
Ce s-ar ascunde în spatele OUG cu privire la Codurile Penale: ”Maschează dorinţa lor”
Alte două orașe din țară vor să se alăture Alianței Vestului. ”Nu au nicio vină cei din sudul ţării”