VIDEO. CSAT a aprobat metodologia in caz de atentate in care sunt victime romani din strainatate
Sedinta CSAT care a avut pe agenda teme precum stadiul aderarii Romaniei la Schengen, dar si metodologia de comunicare pentru institutiile responsabile in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste s-a incheiat.
Update 17:55:
CSAT a aprobat, in sedinta de miercuri, o metodologie de comunicare si actiune pentru institutiile statului cu atributii in gestionarea atacurilor teroriste in care sunt implicati cetateni romani din strainatate.
"Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au analizat si aprobat Metodologia de comunicare si actiune pentru institutiile si autoritatile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei. Elaborarea unei astfel de metodologii este necesara datorita numarului tot mai mare de cetateni romani aflati in afara teritoriului national", informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Doi cetateni romani si-au pierdut viata in luna ianuarie intr-un atentat terorist in Algeria, la complexul energetic In Amenas, in timp ce alti trei s-au salvat.
La sedinta CSAT din 5 februarie s-a discutat raportul de activitate al institutiilor implicate in gestionarea cazului.
CSAT a apreciat, referitor la criza ostaticilor din Algeria, ca "centrul de greutate al intregii strategii si actiuni ale autoritatilor romane l-a constituit salvarea vietilor" romanilor, in conditiile in care nu exista o baza de date reala cu romanii aflati la un moment dat intr-o anumita tara.
Presedintele Traian Basescu declara in 23 ianuarie ca, in criza din Algeria, Romania nu a avut o problema de informatie, ci "de corecta procesare".
17:00
Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, cu 30 minute inainte de inceperea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu.
CSAT a avut pe agenda teme precum stadiul aderarii Romaniei la Schengen si metodologia de comunicare si actiune pentru institutiile responsabile in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani.
Miercuri dimineata, Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.
Propunerile au fost avansate miercuri dimineata de catre premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului sef al DIICOT.
Sursa: Mediafax
Etichete: Cotroceni, traian basescu, csat, victor ponta,
Dată publicare:
03-04-2013 15:00