PNL va contesta la Curtea Constituțională modificările la legile justiției

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Raluca Turcan, Parlament
Pro TV

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat la dezbaterile asupra celor trei legi ale justiţiei modificate de către Comisia Iordache că liberalii le vor ataca la Curtea Constituţională.

"PNL va contesta la CCR această manieră prin care dumneavoastră votaţi, prin majoritatea pe care o aveţi, legile Justiţiei. Legea care scoate preşedintele din procedura de numire a magistraţilor, prin care scoateţi la pensie 2.500 de magistraţi şi salvaţi dosare", a spus Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi cele trei legi ale Justiţiei.

Principala modificare adusă legilor este eliminarea președintelui României din procedura numirii conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Unii dintre dumneavoastră invocați o argumentație care n-are nicio legătură cu realitatea politică pe care o propăvăduiți, că președintele este om politic. Însă Constituția României spune că președintele, o dată ales, se ridică peste partide. Dar dumneavoastră l-ați scos pe președintele României și ghiciți pe cine ați adus. Ministrul Justiției!

Ministrul Justiției este cel care face propunerile. Și atunci, vă rog. haideți să facem un exercițiu de imaginație. Ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader se apucă să facă niște propuneri de procuror general și procuror-șef. Ghici ghicitoarea mea, pe cine va propune domnul Tudorel Toader. Aveți vreun dubiu? Aș putea să vă dau 3 propuneri de aici din sală. De aceea vă supuneți ordinelor nefirești, doar pentru a intra în grații, sperând că veți ocupa o funcție.

Așadar, acest argument pe care dumneavoastră îl invocați pică! Este o minciună în fața românilor!” - a spus prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan în tompul dezbaterilor din Camera Deputaților.

Deputaţii USR au protestat în timpul dezbaterilor asupra legilor justiţiei. Aceştia au purtat tricouri albe pe care scria #FărăPenali, s-au aşezat în faţa tribunei şi au stat cu spatele la deputaţii din bănci.

Preşedintele comisiei speciale care a modificat legile, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că cele trei legi au fost modificate în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO