PDL isi retrage reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei

17-06-2013 14:58

Alin Tise

PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei si sa refuze sa participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe aceasta tema, a anuntat luni vicepresedintele partidului Alin Tise.

El a precizat ca PDL va participa la actiuni in Parlament si in strada pentru a informa cetatenii.

"PDL refuza sa gireze incalcarea suveranitatii poporului si incalcarea statului de drept si, printr-o decizie majoritara a BPN, PDL a decis parasirea discutiilor din Comisia de revizuire a Constitutiei si refuzul in viitor de a participa la dezbaterile din plenul Parlamentului pe tema revizuirii Constitutiei. USL, prin modul in care incearca revizuirea Constitutiei, incalca suveranitatea poporului, refuzand sa puna in aplicare rezultatul referendumului din 2009", a anuntat Alin Tise dupa sedinta BPN.

El a adaugat ca PDL nu va gira o Constitutie care apartine USL si care incalca statul de drept si va participa la actiuni in strada prin care sa informeze cetatenii in legatura cu acest lucru.

"Vom participa la actiuni in strada prin care vom informa cetatenii in legatura cu incalcarea statutului de drept de catre majoritatea USL care a transformat Parlamentul intr-o Mare Adunare Nationala. USL se substituie suveranitatii poporului. Parlamentul, prin faptul ca refuza sa puna in aplicare rezultatul referendumului din 2009, savarseste un act profund nedemocratic pe care PDL refuza sa-l gireze", a spus Tise, adaugand ca vor fi actiuni si in Parlament pe aceasta tema si in toate judetele.

El a adaugat ca decizia PDL vizeaza activitatea din comisie si din plen si ramane sa se stabileasca actiunea partidului in cazul referendumului privind revizuirea Constitutiei.

Tise a mai spus ca PDL sustine actiunea presedintelui Traian Basescu privind al doilea referendum pentru Parlament unicameral cu 300 de alesi, aratand ca orice demers al presedintelui care apara suveranitatea poporului va fi sustinut de PDL.

Intrebat de ce PDL a luat decizia de a parasi lucrarile comisiei atat de tarziu, Tise a sustinut ca PDL a dorit sa apere in dezbaterile comisiei propunerile privind referendumul din 2009, dar din pacate aceste propuneri au fost respinse. Intrebat daca PDL indeamna cetatenii sa iasa la vot la referendumul privind revizuirea Constitutiei, Tise a spus ca "orice referendum care este in afara cadrului stabilit de popor in 2009 este in afara cadrului constitutional".

In urma cu o saptamana, PDL anunta ca il propune pe Ioan Oltean in Comisia de revizuire a Constitutiei, in locul lui Gabriel Andronache care a demisionat din PDL si a trecut la PNL. PDL ii mai avea in aceasta comisie, care este formata din 23 de parlamentari, pe Alin Tise si Valeria Schelean.

PPDD a decis in 13 iunie sa isi retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocand ca motiv ca dezbaterile sunt "o mascarada", sunt suspendari si razgandiri, proiectul fiind facut in discutii private Antonescu-Ponta.

In aceasta saptamana urmeaza sa se incheie lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO