Orban: Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Dragnea şi grupul său


Ultimul update: Joi 11 Iulie 2019 17:09
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019 16:56
Categorie: Stiri Politice
Ludovic Orban

Liderul PNL Ludovic Orban afirmă că premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum ”este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori”, dar că nu are cale de scăpare, pentru că legile justiţiei trebuie corectate.

”Aşa cum ne aşteptam, atitudinea PSD de după alegerile din 26 mai, când a încercat să dea impresia publică a unei revizuiri a abordării legate de justiţie, de lupta anticorupţie şi de funcţionarea statutului de drept, nu a fost altceva decât simulacru jenant menit să oprească excluderea PSD din familia socialiştilor europeni.

Practic, PSD este partidul care, după ce a fost făcut knockout, se ridică loveşte mişeleşte sub centură, ca un derbedeu care nu-şi poate reprima apucăturile de interlop. Premierul Vasilica Viorica Dăncilă se comportă ca şi cum este pilotată în continuare de Liviu Dragnea şi grupul său de infractori, care domină decizia la nivelul PSD. Aceeaşi atitudine, aceleaşi metehne, aceleaşi obiective ilegitime pentru protejarea celor certaţi cu legea”, afirmă Orban, potrivit News.ro.

El subliniază că Guvernului i s-a cerut de către preşedintele României, Klaus Iohannis, să elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.

Nu i s-a cerut o ordonanţă de urgenţă, ci ca actualul premier şi preşedinte al PSD, adică ceea ce ar trebui să se numească şef al majorităţii parlamentare, să asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justiţiei. Adică să-şi corecteze mizeriile pe care PSD le-a generat, inclusiv prin desfiinţarea acestei Secţii Speciale devenită o Secţie de Miliţie Politică împotriva magistraţilor. Acest lucru este posibil printr-un proiect de lege transmis de către Guvern Parlamentului spre dezbatere şi adoptare”, explică liderul liberal.

”Îi transmit premierului Vasilica Viorica Dăncilă un lucru simplu, pe care îl înţelege orice român capabil să scrie şi să citească: NU aveţi cale de scăpare în acest moment! Toate instituţiile europene şi forurile de experţi recunoscute la nivel internaţional spun acelaşi lucru, la unison. Legile Justiţiei trebuie corectate pentru că încalcă principiile şi valorile europene referitoare la funcţionarea statului de drept”, continuă el.

Conform lui Ludovic Orban, orice altă abordare, orice justificări inventate pentru a nu da curs acestei solicitări, nu face decât să aşeze Guvernul României pe o poziţia anti-europeană, anti-occidentală, împotriva intereselor generale ale românilor care trebuie să se bucure de toate beneficiile apartenenţei ţării noastre la Uniunea Europeană.

Totodată, în opinia sa, premierul Dăncilă trebuie să anunţe public susţinerea Guvernului pentru candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European şi ”să renunţe la această atitudine represivă de tip bolşevic împotriva unui cetăţean român. Acesta ar reprezenta un prim semnal de normalitate şi de abandonare a agendei PSD în favoarea infractorilor”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la DCNews, referindu-se la Raportul GRECO şi la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis ca Guvernul să iniţiese un proiect de lege care să conţină măsurile necesare pentru reaşezarea legislaţiei în concordanţă cu coordonatele statului de drept şi cu recomandările organismelor europene, că este vorba despre o dublă măsură, sugerând ca România să urmeze exemplul altor state care nu au implementat motivat recomandările GRECO.

Ludovic Orban Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Surse: Iohannis şi-ar putea lansa candidatura în august. Ce spune despre rivalii săi
Surse: Iohannis şi-ar putea lansa candidatura în august. Ce spune despre rivalii săi
Scandal în PNL din cauza noii şefe de la Capitală. Avertizări cu ”crocodili” și ”șobolani”
Scandal în PNL din cauza noii şefe de la Capitală. Avertizări cu ”crocodili” și ”șobolani”
Violeta Alexandru a fost votată preşedinte interimar al organizației PNL Bucureşti
Violeta Alexandru a fost votată preşedinte interimar al organizației PNL Bucureşti
Pe câte voturi se bazează PNL pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
Pe câte voturi se bazează PNL pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Fifor: Dăncilă se bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis
Negoiță, dezlănțuit la adresa lui Teodorovici: ”Dați-mi voie să îmi fie jenă”
Teodorovici, către tinerii din internship: Cei care lucrează aici sunt înjuraţi zi de zi
Taxă pe toate pensiile mai mari de 10 000 de lei. Ce spun sursele politice
Iohannis a vorbit la telefon cu Dăncilă despre cele trei propuneri de miniștri
Iohannis o felicită pe Ursula von der Leyen: Aştept cu nerăbdare o cooperare strânsă
viorica dancila
Reacția lui Dăncilă, criticată în PE: ”Guvern complet obsedat de subordonarea justiţiei”
Cum a vorbit Dăncilă fără foaie în Parlamentul European. Discursul coeziunii
Ţuţuianu: Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidenţiale
Carmen Dan îl va vizita la penitenciar pe Liviu Dragnea: "Evident că da”
Carmen Dan, dezvăluiri despre plecarea sa din MAI: Dăncilă ”nu mi-a cerut demisia!”
Poliția italiană a descoperit un adevărat arsenal de război. Cine a fost vizat de operațiune