Momente inedite la dezbaterea si votarea motiunii de cenzura. Dragnea, catre Ponta: "Esti cu rang de ministru, esti nebun?"

Ultima actualizare: 24-06-2017 07:03

Criza politica de la Bucuresti se adanceste. Motiunea de cenzura a trecut, iar PSD si-a daramat, oficial, propriul Guvern, la nici 6 luni de la investire.

Asadar, Sorin Grindeanu este fortat sa paraseasca Palatul Victoria.

241 de parlamentari au votat pentru asta, insa diferenta au facut-o minoritatile, altele decat cea maghiara.

In Parlament a fost o zi extrem de tensionata, cu atacuri la persoana si ghicitori... in discursuri.

Dupa anuntarea rezultatului votului motiunii de cenzura, Liviu Dragne, aflat in Parlament, a ridicat pumnul.

Pumnul strans era catre sustinatorii adusi de pesedisti la Parlament, multi dintre ei membri ai organizatiei de pensionari a partidului. Si asa a aratat finalul unei zile tensionate pentru tabara lui Liviu Dragnea.

De cealalta parte, Sorin Grindeanu si Victor Ponta au trecut de la extaz la agonie, in fata unui rezultat pe care nu-l asteptau la inceputul intalnirii din Parlament.

Liviu Dragnea: "Pai, tu esti membru al Guvernului".
Victor Ponta: "Pai, asa scrie pe ordonanta pe care voi ati dat-o."
Liviu Dragnea:
"Esti cu rang de ministru, esti nebun? Esti cu rang de ministru, ce ai? Hai sa-ti spun ceva!"

Calin Popescu Tariceanu: Incepem votul de la Senat. Vorbesc la microfon? (rasete in sala). Da. Vezi ca ai ceva in rucsac, domnu' Gotiu!"

Intre timp, deputatul si totodata secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a pus primul bilele in urne, nu inainte de a le arata colegilor. Cel care l-a sprijinit pe Sorin Grindeanu in ultima saptamana a vrut sa se stie ca voteaza impotriva motiunii.

Calin Popescu Tariceanu: "Eu nu stiu de ce i-a dat Draghici bilele, dar in fine".

Apoi, mai toti parlamentarii PSD au votat, disciplinat si la vedere, asa cum le-a cerut liderul inainte de a intra in sala. Li s-au alaturat si colegii de la minoritati.

Cei 15 parlamentari au fost, se pare, de partea PSD, pentru ca fara ei nu s-ar fi atins pragul de 233 de voturi necesare pentru ca motiunea sa treaca.

Imediat dupa rezultat au venit si reactiile politice.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO