Ministrul Fondurilor Europene a anuntat ca demisioneaza. "A fost o onoare. De azi, incepe altceva"
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si-a anuntat, miercuri, demisia pe reteaua de socializare Facebook.
"Ultima mea sedinta ca membru in Guvernul Ciolos 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind inapoi, dar nu au trecut nici sase luni de ministeriat, nici un an de cand am mers la Cancelarie. A fost intens. Si a fost o onoare! De azi incepe altceva", a spus Cristian Ghinea.
La inceputul lunii octombrie, presedintele USR, Nicusor Dan, anunta ca este posibil ca ministrul Cristian Ghinea sa se regaseasca pe listele Uniunii.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
"Eu si alti colegi de-ai mei suntem rupti in fata perspectivei, pentru ca orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare (...). si atunci, si eu si alti colegi ai mei care au avut asemenea discutii cu Uniunea Salvati Romania oscilam intre a mai folosi cele doua-trei luni pentru a finaliza niste proiecte sau a face acest pas, care ar putea sa asigure supravietuirea mai mare a intregului proiect. Decizia asta, care nu este o decizie deloc usoara, toti suntem intr-un fel de efervescenta a deciziilor bune pe care putem sa le mai luam inca, deci decizia asta care nu este usoara va fi luata in urmatoarele doua-trei saptamani si apoi ne linistim", a spus Ghinea, la sfarsitul lunii septembrie.
El a confirmat faptul ca au existat discutii cu Uniunea Salvati Romania, dar nu cu liberalii.
"Au existat discutii cu Uniunea Salvati Romania. Este un partid care intr-un mod absolut remarcabil spune ca acest Guvern a facut lucruri bune, care ar trebui sa continue. intr-o lume politica in care a devenit o moda sa iei in deradere tehnocratii, exista acest partid cu oameni curati si care spune nu, dimpotriva, oamenii astia au inceput ceva bun si ar trebui sa continuam. Dat fiind ca ei spun asta, au existat discutii cu ei. Infirm in acelasi timp ca as fi avut discutii cu Partidul National Liberal", a adaugat Ghinea.
Cristian Ghinea a absolvit scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si un master in cadrul Universitatii London School of Economics (2007-2008), in cadrul caruia a studiat guvernarea europeana, potrivit site-ului caesarfoundation.org.
A colaborat cu revista "Dilema veche" (1999-2015), dar si cu alte publicatii, printre care "Romania Libera" si platforma online Contributors.ro.
A fost implicat si intr-o serie de proiecte civice cu organizatii precum Societatea Academica Romana, Centrul pentru Jurnalism Independent, APADOR - CH si Freedom House, mai scrie caesarfoundation.org.
Pana in 2015 a fost director si membru in consiliul director al think tank-ului Centrul Roman de Politici Europene, una dintre directiile principale de cercetare in cadrul acestei institutii fiind influenta Uniunii Europene asupra justitiei si luptei anticoruptie in Romania. in decembrie 2015, a devenit consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Primului-ministru.
Este autor al mai multor capitole despre Romania din rapoarte internationale precum: "Media Sustainability Index" (studiu al Societatii Academice Romane, 2003) si "Nations in Transit" (studii ale Freedom House).
In 2011, a coordonat un volum despre influenta UE asupra reformei in justitie in sase tari din Balcani - plus Romania si Bulgaria, iar in 2012 a publicat articolul "Struggling with Media Capture" (in Revista "Understanding Media Policies", impreuna cu Alina Mungiu Pippidi). Tot in 2012 a publicat volumul "Eu votez DNA! De ce merita sa aparam institutiile anticoruptie".