Oferta lui Nicusor Dan pentru membrii actualului Guvern. Planul prin care Dacian Ciolos ar putea ramane premier dupa alegeri


Ultimul update: Joi 25 August 2016 07:02
Data publicarii: Luni 22 August 2016 18:43
Categorie: Stiri Politice

Nicusor Dan il invita pe premierul Dacian Ciolos sa se inscrie in Uniunea Salvati Romania. Si aceasta nu este singura invitatie: ministrii Cristian Ghinea si Vlad Voiculescu sunt chemati si ei in noul partid.

Nicusor Dan a precizat ca formatiunea sa va sustine, si dupa scrutin, tot un guvern de tehnocrati, in frunte cu Dacian Ciolos. Cu trei luni inainte de alegerile legislative, nou-infiintata Uniune Salvati Romania vrea sa intre in Parlament. Si nu oricum. Liderul formatiunii, Nicusor Dan spera sa obtina aproximativ 50 de mandate de deputati si de senatori, de ale caror voturi sa depinda formarea viitorului Guvern.

"Vom propune premer tehnocrat si Dacian Ciolos este una dintre optiuni”, spune Nicusor Dan. "Avantajul unui premier tehnocrat este ca poate sa aduca in procesul de decizie oameni cu competente din sociatatea civila, ceea ce premierii politici nu au facut niciodata pana acum".

Nicusor Dan recunoaste ca si-ar dori ca premierul in functie sa se inscrie in USR si chiar sa candideze pentru un post de parlamentar. "Oameni de profilul lui Vlad Voiculescu, Cristi Ghinea si Dacian Ciolos cautam in USR. Au existat discutii cu mai multi dintre ei, pe chestiuni profesionale. Au usile deschise de a deveni membri, urmand ca organizatia judeteana sau de Bucuresti sa ii propune sau nu drept candidati"

Deocamdata, premierul tehnocrat a refuzat sa spuna daca va candida la parlamentare. Despre planurile lui Ciolos si ale unor ministri a vorbit insa Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. Intr-un interviu pentru Digi 24, acesta a recunoscut ca vrea sa candideze pentru un post de senator sau de deputat, impreuna cu mai multi colegi din Cabinet, inclusiv cu prim-ministrul.

Surse politice vorbesc deja despre un plan prin care Dacian Ciolos sa continue mandatul de premier si dupa alegeri. Una dintre conditii ar fi sa candideze din partea Uniunii Salvati Romania, alaturi de care sa obtina un scor electoral bun. Apoi, USR si PNL ar urma sa mearga la Cotroceni si sa-i propuna presedintelui Klaus Iohannis acelasi nume de prim-ministru: Dacian Ciolos. Tot acest scenariu politic pica, insa, daca PSD si ALDE obtin peste 50% din mandatele de parlamentar.

VIDEO PROTVPLUS.RO